Gyújtogatás

2022.08.11. 10:01

Egy 28 éves elítélt felgyújtott egy börtöncellát

Archív felvétel/Alexandru Nițescu

Törő Enikő

Tüzet gyújtott egy 28 éves elítélt a nagyváradi börtön egyik cellájában szerda délután 14 óra körül. A férfi a börtön maximálisan őrzött részén van elhelyezve, pszichikai gondjai vannak, emberölés miatt raboskodik. A cellában egy másik elítélttel volt elhelyezve, a másik férfi éppen egy pszichológiai foglalkozáson volt, amikor a cellában lévő férfi felgyújtotta a cellát és az abban lévő matracokat. A matracokat az ajtó elé helyezte, úgy gyújtotta fel azokat. A tüzet a börtön alkalmazottjai oltották el, közben hívták az 112-es segélyhívó számot rohammentősöket riasztva. A gyújtogató elítéltet e helyszínen ellátták a börtön orvosai, majd a megyei kórház sürgősségi osztályára szállították három börtönrendőrrel együtt, akiket szintén megvizsgáltak, ugyanis ők oltották el a tüzet. A rendőrök nem sérültek meg, de füstmérgezés gyanúja miatt vizsgálták ki őket. Dr. Natalia Hrihorișan, a sürgősségi osztályon dolgozó orvos elmondta, hogy a 28 éves férfi súlyos égési sérüléseket szenvedett és kritikus az állapota. A testének több mint 40 százalékán égés nyomai látható és a légutak is megsérültek. 

A nagyváradi börtönben belső vizsgálat indult, hogy kiderítsék, miért gyújtogatott az elítélt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában