Tűzesetek

2022.07.18. 13:30

Több mint húsz tűzeset volt hétvégén

Törő Enikő

Több mint húsz tűzesethez riasztották a Bihar megyei katonai tűzoltókat a hétvégén. Bevetésen voltak a nagyváradi, a nagyszalontai, a margittai, a vaskohsziklási, az érmihályfalvi, az élesdi, a szalárdi, a tenkei, a püspökfürdői és a belényesi tűzoltók Fugyivásárhelyen, Bélfenyéren, Belényesforrón, Nagyszalontán, Körösgégényen, Belényesújlakon, Berettyószéplakon, Báródbeznyén, Illyén, Biharon, Tenkemocsáron, Belényesörvényesen, Újfegyverneken, Dusafalván, Oláhapátiban, Nagyváradon, Ottományban, Tótiban és Biharlonkán. A tűzoltásokban a fugyivásárhleyi, belényesújlaki, berettyószéplaki, alsótótfalusi és magyarcsékei önkéntes tűzoltók is részt vettek. Elégett 87 hektárnyi területen lévő száraz növényzet és bozót, valamint gyümölcsösökben is volt tűz, emellett Oláhapátiban leégett egy személyautó. A tűzoltók azonban több háztartást, ültetvényt, szalmabálát, gabonaföldet és gyümölcsfát sikerült megvédjenek a lángoktól.

A legtöbb tűz szabálytalan nyílt lánghasználat miatt keletkezett, többek között a dohányzás. Belényesforrón (Forău) a tüzet hegesztési munkálatok okozhatták, nem tartották be a megfelelő szabályokat.

Kigyulladt egy istálló

Egy berettyókirályin (Chiraleu) lévő istállónál is tűz ütött ki. A tűzoltókat szombat délután 18.17 órakor riasztották, az istállóban csaptak fel a lángok, mely a nyárikonyha és a ház szomszédságában volt. A helyszínre érkeztek a margittai tűzoltók három csapattal, rohammentősökkel együtt, valamint egy Abroll típusú víztartályos speciális autóval. A vámoslázi önkéntes tűzoltók is segítettek. A helyszínre érkezésükkor az istálló tetője égett. Az istállóban egy ló volt, a tűzoltók sikerült kimentsék, a helyszínen a tulajdonosra bízták. A tűzoltás és a kárfelmérés egy órán át tartott. Elégett az építmény tetőjéből 20 négyzetméternyi rész, fél köbméter építkezéshez használandó faanyag és egy része egy elektromos malomnak. A tüzet egy nem megfelelően szigetelt elektromos vezeték okozhatta.

Fotók: ISU

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!