Kék hírek

2022.04.18. 17:45

Rendőrségi hírek a megyéből

Illusztráció

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság 181 büntetést osztott ki az elmúlt hétvégén közúti kihágások miatt, az ezekből befolyt összeg 92.350 lej. Elvettek továbbá 30 jogosítványt, 14 forgalmi engedélyt, és nyolc ütközést regisztráltak. Gyorshajtásért 95, a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 20, az időszakos műszaki ellenőrzés hiánya miatt öt, szabálytalan megállásokért öt, vezetés közbeni mobilhasználat miatt kettő, ittas vezetés miatt pedig hét pénzbírságot szabtak ki. Két szabálytalan előzés miatt is büntettek, hat alkalommal osztottak ki büntetést meghibásodással rendelkező jármű forgalomba helyezése miatt, és 39 büntetést egyéb kihágások miatt szabtak ki.

Ittas vezetés. Több ittas vezetés miatt is eljárás indult a megyében az elmúlt hétvégén. Az első két eset pénteken reggel 8 óra körül történt. Ekkor Nagyváradon, az Uzinelor utcán tartóztattak fel egy 62 éves helyi férfit, akiről kiderült az ellenőrzés során, hogy 0,43 mg/l légalkoholszinttel ült volán mögé. Ezzel szinte egy időben, Nagyváradon, az Octavian Goga utcán egy 78 éves helyi férfit ellenőriztek, akinek a légalkoholszintje 0,50 mg/l volt. Másnap reggel fél 9-kor Barátkán, a 764/D-es megyei úton folytatott ellenőrzések során kaptak rajta egy 49 éves helyi férfit, aki 0,48 mg/l légalkoholszinttel ült járművébe. Egy székelyhídi, 20 éves férfit is ittas vezetésen értek tetten vasárnap délben az érmihályfalvi közlekedési rendőrök. A fiatal 0,52 mg/l légalkoholszinttel indult útnak. A járművezetőktől biológiai mintát vettek, hogy meghatározzák a véralkoholszintjüket. 

Jogosítvány nélkül. Egy 27 éves, Marosvásárhelyről származó férfit kaptak rajta a közlekedési rendőrök jogosítvány nélküli vezetésen a váradi Ogorului utcán április 15-én. Három másik büntetőügyben is nyomoznak a férfival kapcsolatban, szintén jogosítvány nélküli vezetés miatt. Ennek következtében a férfit 24 órás előzetesbe helyezték. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!