Tűzesetek

2022.04.12. 10:30

Nagyváradon és Diószegen is szükség volt a tűzoltók közbelépésére az elmúlt hétvégén

Több bevetésen is részt vettek a Bihar megyei katonai tűzoltók az elmúlt hétvégén, április 9-én és 10-én. Két komolyabb tűzeset történt: egy Nagyváradon és egy Diószegen.

Forrás: ISU

BN-összeállítás

 

A nagyváradi 1-es osztag szombat esti bevetése során a Făgetului utcán található gyümölcsösben akadályozta meg, hogy a kigyulladt fészer lángjai továbbterjedjenek a telken található többi épületre. A lángok, amelyeket a fészerben tárolt nagy mennyiségű gyúlékony anyag és folyadék táplált, azzal fenyegettek, hogy átterjednek az üvegházra és a pavilonra, amelyek körülbelül két méterre voltak a fészertől. A tűzoltók körülbelül 35 perc alatt semmisítették meg a lángokat, így az üvegház, a pavilon, valamint az épülettől nem messze kikötött kutya is megmenekült. A faépület és a benne tárolt javak mind elégtek. A tűz feltehetőleg egy meghibásodott kábel okozta rövidzárlat következtében keletkezett.

 

Később, az éjszakai órákban Bihardiószegről érkezett riasztás, ahol nagy lángokkal égett egy ház oldalánál lévő raktár. A katonai tűzoltók két tűzoltóautóval avatkoztak be, egyszerre cselekedve a tüzek eloltása és a raktár melletti ház védelme érdekében. Szerencsére senki sem sérült meg, és a tűzoltóknak sikerült megmenteniük az égő épülettel érintkező otthont. A tűz következtében a melléképület tetőszerkezete, mintegy 60 négyzetméternyi terület, 30 zsák pellet és tűzifa égett el. A helyszíni vizsgálatok azt mutatták, hogy a tűz valószínű oka a hamu és az el nem égett szén gyúlékony anyagok közelében történő tárolása volt. Az ilyen esetek megelőzése érdekében a Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelősége felhívja a lakosok figyelmét, hogy a hamu és a szénhulladék gyűjtéséhez egy erre a célra kialakított, biztonságos tárolóhelyet kell kialakítani, és meg kell bizonyosodni arról, hogy a kidobandó anyag teljesen leéget

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!