Újabb eset

2022.01.26. 10:37

Állatgyilkossággal vádolnak egy biharszentandrási férfit

Illusztráció

Erdon-összeállítás

 

A rendőrség 24 órás előzetes letartóztatásba helyezett múlt pénteken egy 63 éves biharszentandrási férfit, akit szándékos, jogosulatlan állatgyilkossággal vádolnak. A rendőrség a héten adott hírt a történésekről. A vád szerint a férfi a január 18., 17 óra, és január 19., reggel 9 óra közötti időszakban, otthon való tartózkodása idején szándékosan megölte szomszédja középtermetű keverék kutyáját. Az állatnak nyakörve is volt, ami nyilvánvalóan arra utalt, hogy van gazdája. A férfi egy tompa tárggyal, valamilyen bottal mért ütés az eb fejére, ez okozta a pusztulását. A kutya tetemét a férfi udvarában találták meg a rendőrök. 

Mint kiderült, a Negruța névre hallgató eb múlt kedden, január 18-án tűnt el a család udvarából, már aznap a közösségi médiát felhasználva kezdték keresni. A kutya így kerülhetett a szomszédba. Az állat elpusztításával vádolt férfi elutasította az ügyben való nyilatkozattételt. A családja szerint ő csak védekezett, ugyanis a kutya a saját udvarában támadta meg. 

A férfit három hónaptól egy évig tartó börtönbüntetésre ítélhetik, vagy pénzbüntetést kaphat. Az ügyben további vizsgálat folyik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!