Tragédia

2021.08.03. 07:30

A lángok martalékává vált egy régi gyárépület Érmihályfalván

Tovább bővült a Bihar megyei tűzesetek sora: vasárnapra virradóra, fél négy körül tűz keletkezett egy elhagyatott érmihályfalvi gyárépületben.

Fotó: ISU

Pikó Stefánia

Karsai Attila, Érmihályfalva alpolgármestere portálunknak elmondta, a helyi tűzoltóparancsnoktól értesült arról, hogy égő cigaretta okozhatta a tüzet – ez a Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség közleményében is így szerepel. Az érintett épület magántulajdonban van, a vállalat képviselője Craiován tartózkodik jelenleg, és épp a cég felszámolásán dolgozik, az itteni székhely így egy ideje már felügyelet nélkül áll, bárki bemehetett oda. Az elhagyott magánépületekbe való bejárást az önkormányzat nem szabályozhatja, ez a vállalat felelőssége, mely egyértelműen anyagi kárt is szenvedett az eset miatt. Az alpolgármester megjegyezte, a craiovai vállalatnak nincs adóhátraléka az önkormányzat felé, a gyár területe azonban, melyhez több épület is tartozik, meglehetősen elhanyagolt.

A Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőségéhez 03.35 órakor érkezett be a segélyhívás, mely révén arról értesültek, hogy egy már nem üzemelő, egyemeletes gyárépület gyulladt ki, körülbelül 1200 négyzetméternyi területen. Három érmihályfalvi tűzoltóegység szállt ki a helyszínre, valamint egy sürgősségi mentőegység. Amikor a tűzoltók kiérkeztek, már a tetőteret is érintették a lángok, világosodott, mire sikerült eloltani azokat. Több mint húsz tűzoltó küzdött az ellen, hogy a lángok továbbterjedjenek. 05.25 óra körül sikerült beazonosítani a tűzfészket, az oltás azonban reggel 9.25 óráig tartott, ugyanis nagy volt a terület, és sok volt a gyúlékony faanyag. A tűz következtében leégett a tető, hatvan köbméter fagerenda és körülbelül 30 köbméternyi, fából készült szekrény.

Az alpolgármester megerősítette, hogy személyi sérülés szerencsére nem történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!