Tragédia

2021.07.28. 08:37

Cukorka miatt fulladt meg az egyéves gyermek

A felsődernai roma közösség egyik családjától érkezett segélyhívás szombat este 9 óra előtt egy mindössze egyéves kisgyermek megmentéséért, aki cukorka miatt fulladozott. A helyszínre a margittai tűzoltóság mentősei vonultak ki. A 30 kilométeres utat fél óra alatt tették meg: a hívás 20.46-kor érkezett, ők pedig 21.18-kor érkeztek a helyszínre. A gyermeket elszállították, útközben egy másik mentőautóba helyezték át, amely Nagyváradról indult feléjük, megpróbálták újraéleszteni, 22.20-kor azonban elhunytnak nyilvánították.

Mindeközben a félórás várakozás miatt a gyermek családja fenyegetni kezdte a mentősöket, egy speciális járművet meg is rongáltak, illetve fizikailag bántalmazták az egyik mentőst.

A hatóságok két eljárást indítottak, az egyiket testi sértés és rongálás miatt, a másikat a halál körülményeinek pontosítása végett, emberölés gyanújával.

A Körösök Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a család panaszával kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy a mentőcsapat érkezési idejét befolyásolja a forgalom.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!