Bevetésen

2020.11.20. 09:56

Tűzesetek a megyében

A szerdai nap mozgalmas volt a Bihar megyei tűzoltók számára, ugyanis négy tűzeset miatt is riasztották őket. Szerda este Nagyváradon egy hulladéktároló konténer gyulladt ki a Peneș Curcanul utcán, valószínűleg nem megengedett helyen való dohányzás miatt. Szintén az esti órákban keletkezett tűz Csokalyon, egy ház melléképülete gyulladt ki. A tüzet egy hegesztőgépről lepattant szikra okozhatta, nem tartották be a megfelelő tűzvédelmi szabályokat sem. A 40 négyzetméternyi területű tető elégett, valamint a bent tárolt faanyag és gabona is.

Az ebben az időszakban egyre sűrűsödő kémécsoknytűz sem maradhatott el. Gálospetriben (Galoșpetreu) egy ház kéménye gyulladt ki, valószínűleg azért, mert nem volt kitakarítva. Szerencsére csak a kémény ment tönkre, a ház tetője ép maradt.

Ugyanezen a napon Felsőpatakon (Valea Mare de Criș) egy csűr gyulladt ki, ahol szénát tároltak, körülbelül 10 tonnányi égett el. A vizsgálatok alapján az derült ki, hogy egy hétéves gyermek tűzzel játszott a csűrben, ennek következtében csaptak fel a lángok. Személyi sérülés szerencsére egyik esetben sem történt.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!