ISU

2020.11.03. 09:39

Több mint 170 bevetést hajtottak végre két nap alatt

A Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőséghez tartozó katonai tűzoltók az elmúlt hétvégén, mindössze két nap alatt 175 bevetésen vettek részt, ebből 57 alkalommal a gyorsmentők munkájára volt szükség, hat alkalommal tűzoltás miatt szálltak ki a lánglovagok, valamint 112 megelőzési akcióban vettek részt, a koronavírus járvány terjedésének a megfékezése a cél.

A tűzeseteket tekintve három alkalommal kéménytűz miatt hívták az 112-es hívószámot. Szombaton Belényesforrón (Forău) egy nem megfelelően szigetelt kémény gyulladt ki, a ház tetőjéből 50 négyzetméternyi terület elégett, valamint az egyik szoba mennyezete is, 20 négyzetméteren. Szinén aznap Belényesben egy tömbház negyedik emeleti lakásának kéménye gyulladt ki, mely nem volt megfelelően kitakarítva. Vasárnap Biharlonkán (Lunca) egy ház padlásán ütött ki tűz, szintén nem megfelelően karbantartott kémény miatt, körülbelül 50 percen át oltották a tüzet. A kémény körüli gerendák elégtek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!