Sokkoló történet

2020.11.24. 09:57

Halottnak hitték az idős asszonyt

Fotó: Illusztráció

Sokkoló történet helyszíne volt Báródbeznye (Beznea) a múlt héten. Egy idős nőt halottnak hittek, és már a temetésére készültek, amikor kiderült, hogy él, csak beteg. A történet úgy kezdődött, hogy múlt csütörtökön az idős nő szomszédai a helyi rendőrségen jelentették, hogy szomszédasszonyukat már hétfő óta nem látták. A rendőrőrs ki is küldött egy rendőrt a házhoz, aki az idős, köztudottan betegeskedő asszonyra a földön fekve talált rá. A rendőr ellenőrizte a nő pulzusát, megállapítva, hogy elhunyt, majd felhívta a rokonokat és a háziorvost, hogy utóbbi állítsa ki a halotti bizonyítványt. Az orvos csütörtökön már nem tudott elmenni a házhoz, ezért a rendőr ott hagyta a halottnak hitt asszonyt a hidegben, amíg Fehér megyéből megérkeztek a rokonai. A rokonok és a szomszédok elkezdtek készülni a temetésre, gyertyákat gyújtottak és virrasztottak. A meglepetés másnap reggel érte őket, amikor a ,,holttestet” a koporsóba akarták tenni, ugyanis a nő megmozdult. Az ott lévők a sokkhatás ellenére hamar kihívták a mentőket, akik a hipotermiás állapotban lévő asszonyt kórházba szállították. A nő az intenzív osztályra került, vasárnapi sajtóhírek szerint állapota stabil volt.

A rendőr egyelőre nem adott pontos magyarázatot a történtekkel kapcsolatosan, de eljárás indult az ügyben. Egyébként otthon történt halálesetkor a halál beálltát csakis a háziorvos mondhatja ki. Törvény szerint a halotti bizonyítványt a halál beálltától eltelt 24 óra múlva állíthatják ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!