Kék hírek

2020.08.14. 09:55

Rendőrségi hírek a megyéből

Ellenőrzések. Közúti ellenőrzéseket folytatott a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán is. A rendőrök olyan kihágásokra figyeltek, mint például a gyorshajtás, az alkohol befolyása alatt való vezetés, egyéb forgalmi szabályok megszegése. Összesen 215 pénzbírságot osztottak ki, ezen a héten eddig a legtöbbet, 85,5 ezer lej értékben. Emellett tíz jogosítványt, három forgalmi engedélyt vontak be, és két ütközésről adtak számot. A pénzbírságok közül a legtöbbet (173-at) gyorshajtásért szabtak ki, tizennégyet a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, kettőt alkohol befolyása alatt való vezetés miatt, kettőt szabálytalan előzésért, három gyalogost pedig szabálytalan átkelés miatt büntettek meg.

Gyorshajtás. Szerda reggel fél nyolc körül a 792A megyei úton egy, a megengedett 90 km/óra helyett 166 km/órával haladó járművet rögzített a sebességmérő radar, így a közlekedésrendészet 90 napra függesztette fel jogosítványát a jármű 35 éves, nagyváradi tulajdonosának.

Jogsi nélkül. Szerdán délután Nagyváradon, a Téglavető (Dacia) úton egy 19 éves fiatalt igazoltattak, akiről kiderült, hogy a jogosítványát korábban már bevonták, így jelenleg engedély nélkül ült volán mögé.

Ütköztek. Az 1-es országúton, Fugyivásárhely mellett történt közlekedési baleset szerda este 21.30 óra körül. Miközben Kolozsvár felé haladt, egy 57 éves, Maros megyei férfi meg akarta előzni az előtte haladó teherautót, nem látta a szemből érkező motorbiciklist, így frontálisan ütközött azzal. A 47 éves angliai férfi, aki a motorbiciklit vezette, könnyebb sérüléseket szenvedett, kórházba szállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!