Sérültek

2020.03.19. 08:14

FRISSÍTVE | Hárman hunytak el a szatmári börtönben okozott tűzben

Három fogvatartott meghalt és kettő súlyosan megsérült a szatmárnémeti börtönben kiütött tűzben március 18-án, szerda este. Az Országos Börtönigazgatóság (ANP) tájékoztatása szerint a tüzet egyik börtönhelyiség szándékos felgyújtása okozta.

Súlyos állapotban, az intenzív terápiás osztályon fekszik a szatmárnémeti börtöntűz két sérültje. Mindkét fogvatartott 22 éves. Arcukon égési sebeket szenvedtek, és mivel forró levegőt lélegeztek be, a felső légútjaik is megsérültek – közölte az AGERPRES hírügynökséggel a szatmárnémeti sürgősségi kórház szóvivője, Constantin Demian.


Az ANP közleményt juttatott el az AGERPRES hírügynökséghez, amely szerint tíz, ugyanazon helyiségben lakó fogvatartott spontán tiltakozásba kezdett és szándékosan tüzet okozott. Noha a tűzoltók és mentősök azonnal a helyszínre siettek, három fogvatartott életét vesztette, kettő pedig súlyosan megsérült. A szobában lévő másik öt rab semmilyen sérülést nem szenvedett. A füstmérgezés veszélye miatt a börtön teljes érintett részlegét kiürítették. A közlemény szerint a többi fogvatartott nem igényelt orvosi ellátást, fizikai és lelki állapotuk megfelelő, és a börtönőrök közül sem sérült meg senki. Az ügyben kivizsgálás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!