Sikeres missziók

2020.02.14. 18:00

Személymentési akciók

A Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség tagjai szerdán két személymentési akcióban vettek részt: egy gyermek és egy felnőtt szorult segítségre. Délután fél 6 körül értesítették őket, hogy Szalacson (Sălacea) egy férfi egy kútba esett. A helyszínre érkeztek az érmihályfalvi tűzoltók, hogy az 50 éves férfit kihúzzák a kútból, majd elsősegélyben részesítsék. Az áldozat egy három méter mély kútba esett, a víz egy méter mély volt. A férfi kihűléses (hipotermiás) állapotban volt, mikor kimentették, a helyszínen elsősegélyt nyújtottak a számára, majd a margittai kórházba szállították.

Ugyanazon a napon este 20 óra körül értesítették a tűzoltókat, hogy Nagyváradon egy gyermek bezárva maradt egy tömbházlakásban, az édesanyja pedig véletlenül az erkélyre záródott ki. A tűzoltók mintegy kilenc perc alatt kiértek a helyszínre, és az erkélyen keresztül bejutottak a lakásba, megelőzve az esetleges bajt.

 

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!