Mérgezésveszély

2020.01.22. 09:38

Rosszullétre panaszkodtak a kártevőirtást követően

Rosszullét miatt hívta egy váradi lakos a 112-es sürgősségi hívószámot kedd reggel. Egy Nucetului utcai tömbház lakosa, a telefonáló hölgy arra panaszkodott, hogy hétfő óta ő is és a lánya is rosszul érzi magát, a tünetek a tömbházban végzett kártevőirtás után jelentkeztek. Két tűzoltócsapat ment ki a helyszínre, valamint mentősök és a kémiai, biológiai, radiológiai és nukleáris csoport (CBRN) is. Az esetet a Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség jelentette a Közegészségügyi Hivatalnak (DSP), a Bihar Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóságnak (DSVSA), a Környezetvédelmi Őrségnek, a Környezetvédelmi Ügynökségnek (APM), a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságnak és a Bihar Megyei Csendőrségnek is.

A helyszínre érkezve a tűzoltók minden lakást ellenőriztek az esetleges mérgezés miatt, majd speciális eszközökkel kiszellőztették a tömbházat. Mint kiderült, a betelefonáló hölgy szomszédjánál végeztek kártevőirtást hétfőn. A mentőszolgálat azt javasolta a panaszosnak, hogy vigyék be őt és a lányát is a kórházba kivizsgálások miatt, azonban ők ezt visszautasították.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!