Helyi életstílus

2019.10.24. 18:32

INGYENES vizsgálatok az ÁLTALÁNOS SEBÉSZET területén

2019.10.21.–2019.12.31. között a nagyváradi PELICAN KLINIKAI KÓRHÁZ, a háziorvosi küldőcédula alapján az ÁLTALÁNOS SEBÉSZET területén végzendő INGYENES vizsgálatokkal várja Önöket!

2019.10.21.–2019.12.31. között a nagyváradi PELICAN KLINIKAI KÓRHÁZ, a háziorvosi küldőcédula alapján az ÁLTALÁNOS SEBÉSZET területén végzendő INGYENES vizsgálatokkal várja Önöket!Az akció a nagyváradi PELICAN KLINIKAI KÓRHÁZ mindkét járóbeteg-rendelőjében érvényes: Rogériuszon, a Corneliu Coposu 2. szám alatt, valamint a Nufărul negyedben, a Constantin Nottara utca C8–C10-es tömbházaiban.

Az INGYENES vizsgálatokat a PELICAN KLINIKAI KÓRHÁZ járóbeteg-rendelőiben dolgozó sebészorvosok végzik el.

MEGJEGYZENDŐ:

Az akció korosztálytól függetlenül érvényes mindazoknak, akik:

- egészségbiztosítással rendelkeznek

- az Egészségbiztosítási Pénztárral kötött szerződés alapján kiállított küldőcédulával rendelkeznek, amikor INGYENES vizsgálatokra jelentkeznek a nagyváradi PELICAN KLINIKAI KÓRHÁZ járóbeteg-rendelőiben működő ÁLTALÁNOS SEBÉSZETI részlegen.

FONTOS!

A nagyváradi PELICAN KLINIKAI KÓRHÁZ által nyújtott orvosi ellátásra a következőképpen lehet időpontot szerezni:

• online, a nagyváradi PELICAN KLINIKAI KÓRHÁZ weboldalán (www.spitalpelican.ro), az Programari online menüpont alatt, és a lehető legrövidebb idő alatt felveszik Önnel a kapcsolatot az időpont-egyeztetés megbeszélése végett.

• e-mailen:callcenter@spitalpelican.ro címen, és az időpont-egyeztetés céljából felveszik Önnel a kapcsolatot.

• telefonon: a 0259/444-444 számon elérhető telefonközponton keresztül, néhány perces várakozási idő után.

HÁTTÉRINFORMÁCIÓK

A NAGYVÁRADI PELICAN KLINIKAI KÓRHÁZ a világszinten elismert ROBOTSEBÉSZETI eljárással, minimális behatolással végzett műtétek lehetőségét ajánlja a hozzá forduló betegeknek. Ez az eljárás, amely a fejlett országokban gyakran használatos, Romániában még újdonságnak számít, rövidebb felépülési időszakot és kevesebb kórházi kezelést ígér a pácienseknek.

A világban használatos sebészeti eljárások

Mindazok, akik a nagyváradi PELICAN KLINIKAI KÓRHÁZ ellátásait választják, orvosaik által különleges és egyedi kezelésben részesülnek, esetenként interdiszciplináris hozzájárulással, a betegség típusától és előrehaladottságától, illetve a társult betegségektől függően.

Az egyes esetektől függően, a beavatkozás történhet:

– nyílt sebészeti eljárással (széles bemetszéssel és lassú gyógyulással),

– laparoszkópiás eljárással (minimális bemetszés, rövidebb ideig tartó felépülés),

– robotsebészeti eljárással (a legnagyobb pontossággal, kis bemetszéssel, legkevesebb komplikációval és legrövidebb ideig tartó felépüléssel járó beavatkozás).

A laparoszkópiás beavatkozástól eltérően, ahol a 2D-s kép egy képernyőre van vetítve, a robotsebészetben 3D-s, reális képet kaphat a sebészorvos, mintha ő maga is a beavatkozás helyszínén lenne.

2019 augusztusa óta a nagyváradi PELICAN KLINIKAI KÓRHÁZBAN a ROBOTSEBÉSZET a következő beavatkozási területeken használatos:

Általános sebészet:

– vastagbélrák

– bariátriai sebészet (az elhízás sebészi kezelése)

– egyéb betegségek

Urológia:

– prosztatarák

– veserák

– húgyhólyagrák

– egyéb betegségek

Mellkassebészet:

– tüdőrák

– egyéb betegségektől

Nőgyógyászat:

– méhrák

– petefészekrák

– endometriózis

– egyéb betegségek

A világszinten leghatékonyabb sebészeti robottal végzett műtétek

A nagyváradi PELICAN KLINIKAI KÓRHÁZ a világ legmodernebb és leghatékonyabb sebészeti robotjával rendelkezik, melynek neve „da Vinci”.

A da Vinci robot egy számítógépes egység, melynek segítségével a sebész sokkal nagyobb pontossággal hajtja végre a beavatkozást, mint a laparoszkópos műtét esetén. A sebész a műtétet a robotsebészeti berendezés vezérlésével végzi el.

Hogyan működik a da Vinci robot?

A robotsebészet nem helyettesíti a sebész orvos munkáját, hanem segíti a őt a laparoszkóposnál pontosabb beavatkozás elvégzésében, ami a beteg számára könnyebb. A konzolra összpontosítva, a sebész úgy érzékeli, hogy ott van belül és úgy műt, mint a klasszikus sebészetben. Az orvos a robot karjait a konzolról irányítja, ahonnan miniatűr műtéti eszközöket (néhány milliméteresek!) használ, még a laparoszkópos műtéteknél is pontosabban. A miniatürizált műszereket három különálló robotkarra erősítik rendkívül precízen, ami lehetővé teszi a sebész számára, hogy széles, de nagy pontosságú mozdulatokat hajtson végre a test nagyon szűk üregeiben. A negyedik karra egy 3D-s kamerát szerelnek, ami lehetővé teszi a kép több mint tízszeres nagyítását, és irányítja a sebészt az egész procedúra alatt.

A ROBOTSEBÉSZET előnyei

A laparoszkópos technikától eltérően, a ROBOTSEBÉSZET a következő előnyökkel rendelkezik:

– a 3D-s megjelenítés tiszta (több mint tízszeres nagyításban jelenik meg),

– az anatómiai struktúrák megközelítése pontosabb a finomabb robotműszerek miatt,

– a sebész szélesebb mozdulatokat végezhet (a robot karjai csuklósak, teljesen körbeforgathatók, még az emberi kéz mozgásához képest is természetesebb és szélesebb mozgásokat tesznek lehetővé, kis műszerek segítségével),

– a sebész a konzol szintjén biztonságos mikro-mozgásokat végez, növelve a teljes műtét pontosságát.

– kis bemetszések, minimális vérveszteséggel

– kisebb műtét utáni fájdalom és kellemetlenség

– alacsonyabb a fertőzések kockázata

– alacsonyabb a komplikációk aránya

– rövidebb kórházban töltött idő

– gyorsabb visszatérés a napi tevékenységekhez

MEGJEGYZENDŐ:

– a sebészeti robot nem egy magában működő gép,

– a sebészeti robot több mint tízszeresére nagyítja a képet, és olyan pozíciókba forgatja a karjait, amikre az emberi kéz nem lenne képes,

– a ROBOTSBÉSZET nagyobb hatékonyságú az onkosebészet területén,

– a ROBOTSBÉSZET jelentősen növeli az orvosi beavatkozás minőségét, és a beteg sokkal gyorsabban gyógyul.

(Fizetett hirdetés: H259852)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!