MOL Magyar Kupa

2024.04.03. 23:11

Diósgyőrben jutott négy közé a Ferencváros

A bajnokságban éllovas Ferencváros kétgólos győzelmet aratott a Diósgyőr vendégeként a MOL Magyar Kupa szerda esti negyeddöntőjében.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Az eltiltott Dejan Stankovic vezetőedző helyett ezúttal Nenad Sakic irányította az FTC-t, amely egy hét múlva újra megmérkőzik miskolci riválisával a bajnokság 21. fordulójából elhalasztott találkozón. 

MOL Magyar Kupa, negyeddöntő: 

Diósgyőri VTK-Ferencvárosi TC 0-2 (0-1) 

Miskolc, 11 114 néző, v.: Andó-Szabó 

gólszerző: Zachariassen (37., 46.) 

sárga lap: Holdampf (45.), Vallejo (45+1.), Gera D. (65.), illetve Abu Fani (45.), Marquinhos (84.) 

Diósgyőri VTK: 

Ogyincov - Gera D., Szatmári, Lund, Stephen (Bokros, 72.) - Vallejo (Klimovics, 64.), Holdampf - Jurek (Szabó L., 64.), Bényei, Pozeg Vancas (Pernambuco, 72.) - Acolatse (Kampecisz, 83.) 

Ferencvárosi TC: 

Varga Á. - Botka, Wingo, Cissé (Makreckis, 83.), Ramírez - Maiga, Ben Romdhane (Tóth A., 89.) - Szevikjan (Traore, 70.), Abu Fani, Zachariassen (Marquinhos, 70.) - Kodro (Varga B., 70.) 

A mérkőzés elején egyértelmű mezőnyfölényben futballozott a fővárosi csapat, amely azonban a diósgyőri kapura nem volt veszélyes, a hazai hálóőrnek mindössze egyszer, Zachariassen próbálkozásánál kellett védenie az első 15 percben. Ezt követően valamelyest kiegyenlítettebbé vált a játék képe még úgy is, hogy továbbra is a zöld-fehérek birtokolták többet a labdát.

 A Ferencváros fölénye aztán még a félidő vége előtt góllá érett Zachariassen fejesének köszönhetően. 

A szünet előtti percekben sokkal inkább a durvaságoké volt a főszerep, nem a játéké. 

A második félidő a norvég középpályás újabb találatával kezdődött. Kétgólos hátrányban a piros-fehéreknek már nem volt veszítenivalójuk, így sokkal bátrabbá váltak, elvétve el is jutottak a vendégek kapujáig, de komoly helyzetük nem volt, sőt, Zachariassen járt közelebb ahhoz, hogy mesterhármast érjen el és végleg eldöntse a párharcot. 

A DVTK első nagy lehetőségére hetven percet kellett várni, de a csereként beállt Szabó közeli fejese mellé szállt. A hazaiak hiába mozgósítottak egyre nagyobb energiákat a szépítés reményében, nem sikerült betalálniuk, 

így az esélyesebb és a 24 kupadiadalával csúcstartó Ferencváros jutott a négy közé. 

korábban:
Vasas FC-Paksi FC 2-5 (0-1, 2-2, 2-3) - hosszabbítás után 

kedden játszották:
Kisvárda Master Good-MTK Budapest 3-2 (2-0) 

csütörtökön játsszák:
Nyíregyháza Spartacus FC (NB II)-Kecskeméti TE, Balmazújváros 20.45

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában