Interjú

2023.05.02. 17:00

Ifj. Lisztes Krisztián: most a foci az első

Egészen elképesztő, ami ezekben a hetekben a 17 éves labdarúgóval történik.

A ferencvárosi Lisztes Krisztián, miután gólt szerzett a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott Ferencvárosi TC–MOL Fehérvár FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. április 2-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A Ferencváros játékosa remek formában focizva már 4 gólt lőtt úgy az NB I-ben, hogy valamennyi meccsén csereként állt be. Lisztes pillanatok alatt a Fradi-szurkolók százezreinek vált kedvencévé. Első nagyobb interjúját az Origonak adta, ebben beszélt világhírű edzőjéről, Sztanyiszlav Csercseszovról és arról is, miért lenne számára csoda, ha az apját, a hatalmas Fradi-legendát is felülmúlná.

Ifj. Lisztes Krisztián elmondta, természetesen édesapja tanácsai a legfontosabbak számára.

De mindenkit meghallgatok, akiről úgy érzem, hogy tud segíteni a pályafutásomban. Gondolok itt az edzőkre, csapattársakra is többek között. Mindig megpróbálom ellesni, miket tudnak, tanulni a tapasztaltabbaktól. Igyekszem a lehető legtöbbet kihozni a helyzetből, minden kis apró mozzanatot megtanulni

– tette hozzá.

Arra a kérdésre, mit szól ahhoz, hogy a Fradi-szurkolók már most a nevét skandálják a meccseken, azt válaszolta: „Eszméletlen érzés! Persze jól tudom, hogy ez még inkább apunak szól. De remélem, hogy a jövőben a játékommal rászolgálok, hogy a skandálás már csak tényleg nekem, miattam szóljon”.

A Ferencváros 17 éves labdarúgója igazságos edzőnek tartja Csercseszovot.

„Nála tényleg az edzésmunka számít, ami mindenféleképpen nagyon jó dolog. Nyilván szigorú, tartja a rendet a csapatnál. Viszont a szigora mellett normális ember, aki nagyon szerethető. Illetve az is nagyon fontos, hogy sokat lehet tőle tanulni az edzéseken, így a fiatalok is jó kezekben vannak”

– mondta.

A teljes interjúért kattintson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában