Barátságos mérkőzés

2023.03.23. 19:16

Magyar győzelem született Rossi ötvenedik mérkőzésén

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a vendég észt csapatot a csütörtöki barátságos mérkőzésen, amely Marco Rossi szövetségi kapitány ötvenedik találkozója volt.

Labdarúgás - Magyarország - Észtország

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A magyarok a 41. percben az első válogatottbeli gólját szerző Ádám Martin fejesével jutottak vezetéshez. Több gól már nem született, mivel Sallai Roland büntetőjét kivédte az észt kapus. 

A jubiláló olasz szakvezető egy újoncot avatott Csoboth Kevin személyében, aki a 76. percben a csapatkapitány Szoboszlai Dominiket váltotta. 

A nemzeti együttes hétfőn már Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen fogadja a bolgár csapatot. A találkozó 20.45-kor kezdődik a Puskás Arénában. 

Barátságos mérkőzés: 

Magyarország-Észtország 1-0 (1-0) 

Puskás Aréna, 40 ezer néző, v.: Walter Altmann (osztrák) 

gólszerző: Ádám (41.) 

sárga lap: Szoboszlai (59.), illetve Baranov (70.), Tunjov (81.) 

Magyarország: 

Dibusz - Lang, Orbán, Szalai - Bolla (Botka, 84.), Kalmár (Kleinheisler, 60.), Vécsei (Nagy Á., a szünetben), Kerkez - Sallai (Németh A., 76.), Szoboszlai (Csoboth, 76.) - Ádám (Gazdag, 60.) 

Észtország: 

Hein - Kuusk, Paskotsi, Baranov (Tougjas, 81.) - Ojamaa (Sorga, a szünetben), Shein (Miller, a szünetben), Vassiljev (Tunjov, 64.), Sinyavskiy, Pikk (Reinkort, 84.) - Käit - Sappinen (Zenjov, a szünetben) 

I. félidő:

A magyar válogatott az első perctől támadólag lépett fel, kifejezetten tetszetős támadásokat vezetett, de nem talált rést az észt védelmen, az átlövési kísérletek pedig pontatlanok voltak. Noha a hazai csapat egyértelmű fölényben futballozott, az első nagy védést bő negyedóra elteltével mégis Dibusznak kellett bemutatnia a vendégek egyik szórványos kontrája végén. Az első kaput eltaláló magyar lövésre húsz percet kellett várni, de Sallai próbálkozása nem okozott gondot a vendég hálóőrnek. A magyarok játéka az idő múlásával lassabbá és pontatlanná vált, így kevesebb akció jutott el az észt kapuig. Sallai ugyan agilisan futballozott, sok csellel próbálkozott, de kevés sikerrel, ezért több támadás elhalt nála. A szünet előtti utolsó öt perc ismét a magyaroké volt, előbb a jobb oldalon felfutó Bolla rövid felső sarokba bombázott gólját les miatt érvénytelenítette a videobíró, de aztán Ádám fejese már szabályos körülmények között kötött ki a kapuban. A végén még Sallai lövése is veszélyes volt, de nem sokkal célt tévesztett. 

II. félidő:

A vendégeken a hármas csere sem segített, a fordulást követően is a magyar válogatott futballozott fölényben, ám a pontatlan beadások miatt komoly helyzetet nem sikerült kidolgoznia. A 60. percben a gólszerző Ádám lecserélésével Sallai került a középcsatár pozíciójába. A változtatások után egy ízben Dibusz védett, majd a magyaroknak volt két veszélyes kísérlete: Szoboszlai néhány centit tévedett, Kleinheisler próbálkozását pedig üggyel-bajjal hárította Hein. A legközelebb Sallai járt az előny megduplázásához, miután a kiugró Kerkezt csak szabálytalanul tudták megállítani, azonban a Freiburg játékosa ezúttal 11-esből sem tudott betalálni, miután a végrehajtó szerepét kő-papír-olló játékkal nyerte el Szoboszlaival szemben. A fáradó észtek egyre ritkábban tudtak megindulni a magyar kapu felé, így a minimális előny ellenére sem forgott veszélyben a hazai győzelem, inkább az volt a kérdés, hogy sikerül-e megnyugtatóvá tenni a vezetést, végül azonban a drukkereknek be kellett érniük 1-0-s sikerrel.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában