Parasport

2022.05.19. 11:10

Magyar érmek születtek a Máltai Játékokon

Tíz arany-, hét ezüst- és öt bronzérmet szerzett, továbbá számos helyezést ért el a magyar speciális olimpia csapata Vallettában, a meghívásos Máltai Játékokon.

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) tájékoztatása szerint a szerdán véget ért eseményen 23 ország mintegy ezer értelmi fogyatékossággal élő és tanulásban akadályozott sportolója vett részt, akik asztaliteniszben, atlétikában, bocsában, bowlingban, labdarúgásban és úszásban versenyeztek.

A 41 fős magyar delegációt 23 speciális olimpikon, öt partnerjátékos, hét edző és hat fő delegátus-kísérő alkotta.

Magyar szempontból a legsikeresebb sportágnak az asztalitenisz bizonyult, ebben öt aranyérem született, de győzni tudott divíziójában a férfi labdarúgócsapat is, emellett úszásban, bowlingban, valamint atlétikában is ünnepelhettek elsőséget a magyar speciális olimpikonok.

A Speciális Olimpia szellemisége a sporttal, a sportolás által ébresztett tudatossággal, tettrekészséggel és küzdeni akarással változtatja meg az emberek életét. Buzdítja és erőt ad az értelmi fogyatékossággal élőknek, küzd elfogadtatásukért, egymás megértésének és tiszteletének fontosságát hangsúlyozza világszerte

– áll az MSOSZ közleményében.

Borítóképünkön a magyar delegáció Vallettában. Forrás: Facebook/Special Olympics Hungary

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában