Holland Nagydíj

2021.09.04. 11:35

Kubica versenyez a koronavírusos Raikkönen helyett

A finn Kimi Räikkönen koronavírustesztje pozitív lett, ezért az Alfa Romeo a lengyel Robert Kubicát indítja a Forma-1-es Holland Nagydíjon.

Alfa Romeo's Polish driver Robert Kubica arrives for the first practice session ahead of the Bahrain Formula One Grand Prix at the Bahrain International Circuit in the city of Sakhir on November 27, 2020. (Photo by HAMAD I MOHAMMED / POOL / AFP)

Forrás: Pool/AFP

Fotó: Hamad I Mohamed

Az Alfa Romeo szombati bejelentése szerint Räikkönen tünetmentes, a közérzete jó, ennek ellenére a szabályoknak megfelelően elszigetelték a szállodai szobájában.

A Ferrarival 2007-ben világbajnok finn pilóta szerdán jelentette be, hogy az idény végén befejezi Forma-1-es pályafutását. Räikkönen 2001-ben mutatkozott be az autós gyorsasági világbajnokság mezőnyében, azóta 341 futamon indult – ezzel csúcstartó -, ezek közül 21-et nyert meg, 103-szor állt dobogóra, 18 alkalommal indult az első helyről, és 46-szor autózta a leggyorsabb kört.

Robert Kubica 2006 és 2009 között a BMW Sauber színeiben szerepelt, amely jogelődje a svájci székhelyű Alfa Romeónak. Később a Renault-nál versenyzett, majd 2011-es súlyos balesete után 2017-ben a Williamsnél tért vissza a Forma-1-be. Tavaly óta fejlesztő- és tesztpilótaként kap szerepet csapatánál.

Kubica eddig 97 Forma-1-es versenyen indult, egyet nyert meg, és további 11 alkalommal állhatott dobogóra. Egy-egy edzéselsőség és leggyorsabb kör fűződik a nevéhez.

A Zandvoortban zajló Holland Nagydíj szombaton a harmadik szabadedzéssel és az időmérő edzéssel folytatódik, majd vasárnap délután a futammal ér véget.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!