siker

2021.05.31. 08:20

A Konferencia Liga selejtezőjében játszhat a Sepsi

Megnyerte a vasárnap esti osztályozót a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgócsapat, így megszerezte a jogot arra, hogy játsszon a Konferencia Liga selejtezőjében.

Romániából a bajnokság győztese a Bajnokok Ligája selejtezőjében, a kupagyőztes és a bajnokság második helyezettje pedig a Konferencia Liga selejtezőjében kezdheti el az európai kupaszereplését. Utóbbi sorozat további kiadó helyéről osztályozó mérkőzésen döntöttek, ezt a rendszert ettől az idénytől vezette be a román szövetség, hogy tétet adjon az alsóházi rájátszásnak is.

A Sepsi OSK a bajnokság negyedik helyén végzett ugyan, de mivel a harmadik helyezett CS Universitatea Craiova a Román Kupa győzteseként már megszerezte az európai kupaszereplés jogát, ezért a székelyföldi csapat vehetett részt a vasárnapi osztályozón, amelyen az alsóházi osztályozó győztesével, a konstancai FC Viitorullal kellett megmérkőznie.

A hazai pályán, korlátozott számú néző előtt játszott találkozón a sepsiszentgyörgyi csapat 1–0-ra győzött.

Diószegi László, a Sepsi OSK klubtulajdonosa a mérkőzés után a Digi Sport televíziónak elmondta:

egy álma vált valóra a kupaszerepléssel, négy évvel azt követően, hogy a Sepsi OSK feljutott a román első osztályba.

Hozzátette: a következő idényre is meghosszabbították a szerződést a mostani sikereket meghozó Leo Grozavu edzővel. A klubtulajdonos kiemelte: augusztus közepétől immár új stadionban rendezik hazai mérkőzéseiket. A sepsiszentgyörgyi stadion magyar állami támogatással épül.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában