örömteli múltidézés

2020.06.14. 10:31

Pontosan négy éve vertük Ausztriát az Eb-n (videó)

A magyar válogatott végig nagyszerűen játszva, teljesen megérdemelten győzte le az osztrák válogatottat első Európa-bajnoki csoportmeccsén 2016. június 14-én, azaz éppen négy éve. Szalai Ádám góljával vezettünk, Stieber Zoltán már emberelőnyben duplázta meg az előnyünket Bordeaux-ban.

Hungary's forward Adam Szalai (C) celebrates with fans after scoring his team's first goal during the Euro 2016 group F football match between Hungary and Austria at the Matmut Atlantique stadium in Bordeaux on June 14, 2016. (Photo by Mehdi FEDOUACH / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Mehdi Fedouach

Az első félidőben tökéletesen megvalósította a magyar válogatott Bernd Storck taktikáját, sok rövid passzal játszottuk át az osztrák letámadást, és több remek egyéni teljesítmény (Gera és Kádár mellett Nagy Ádám és időszakosan Kleinheisler és Németh) is összejött – idézte fel az Origo.

Az első gólra a 62. percig kellett várni: Szalai egy felívelést tett le Kleinheislernek, aki visszatette a labdát a védőjétől elszakadó, a leshatárról meginduló csatárnak. A Hannover játékosa nem a legjobban vette át a labdát, de

még így is előbb ért oda rá, mint a kapujából kirontó Almer, és becsúszva eltette az osztrák kapus alatt.

A 66. percben még nehezebb helyzetbe kerültek az osztrákok, Dragovic ugyanis csúnyán rácsúszott Kádárra, és mivel már volt egy sárgája (Szalai harcolta ki), megkapta a pirosat is. Emberelőnyben pedig sikerült tovább növelni az előnyt, a 87. percben is egy felívelést kifejeltek a védőink, Priskin azonnal megindította a jobb oldalon vágtázó Stieber Zoltánt. A pár perccel korábban beállt

szélső kapura vezette a labdát, felnézett, majd 22 méterről, jobbról szemtelenül átlöbbölte a labdát a kapujából messze kifutó Almer fölött.

A magyar válogatott tehát 2-0-s sikerrel mutatkozott be az Eb-n.

Borítókép: volt hangulat – Szalai gólöröme a magyar szurkolókkal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában