A Z-generáció hangja

2024.02.04. 15:15

Yungblud nyáron újra Budapesten koncertezik (videó)

Az elmúlt három évhez hasonlóan ismét koncertet ad Magyarországon Yungblud. A multiinstrumentalista brit énekes-dalszerző június 9-én a Budapest Parkban lép fel.

MW

Yungblud

Forrás: AFP

Fotó: Andrea Ripamonti

A 26 éves Yungblud (Dominic Richard Harrison), a Z-generáció hangja fesztiválfellépések után első önálló magyarországi koncertjére készül - közölte a szervező Live Nation szerdán az MTI-vel.

Yungblud Performs In Concert In Milan
Yungblud koncertje a Mediolanum Forum Assago rendezvényen 2023. március 10-én Milánóban
Fotó: Alessandro Bremec / Forrás: AFP

Mint írták, zenéjén keresztül Yungblud képes megszólítani generációját, hangot adni problémáiknak, örömeiknek és vágyaiknak. Koncertjein föl-le rohan a színpadon és közvetlen hangot képes megütni rajongóival, hiába áll előtte akár többezres tömeg.

Yungblud 2021-ben ott volt az MTV EMA díjkiosztó gála fellépői között a Budapest Sportarénában, 2019-ben és tavaly pedig a Szigeten adott koncertet. 2022-es fellépését egészségi okokból mondta le a soproni VOLT Fesztiválon.

Az angliai Yorkshire-ben született, gitárt először kétévesen vett a kezébe, tízévesen már saját dalokat írt. A kezdetben a színészkedéssel kacérkodó Yungbludot 2018-ban ismerte meg a világ, ekkor jelentkezett első EP-jével. Dalaiban olyan témákat érint, mint a dzsentrifikáció, a bántalmazás, a problémás neveltetés és a politikai korrupció. 21st Century Liability című debütáló albuma hatalmas sikert hozott számára. 2019-ben kiadott EP-je, a Hope for the Underrated Youth a brit albumlistán a Top 10-ben debütált, 2020-ban megjelent második album, a Weird! pedig már vezette ugyanezt a listát.

Egyszerűen csak Yungblud című harmadik, 2022-es nagylemeze új korszakot hozott: hat országban lett listavezető, napjainkig már több mint 423 millió streamelést ért el.

Legutóbbi albuma óta több új dala jelent meg, köztük a Lowlife, egy lázadó himnusz, amelyben a kemény dallamok, súlyos basszusvonalak és a nyers, sebezhetőséget mutató szövegek keverednek. Visszatérését alternatív gyökereihez a Bring Me the Horizon énekesével közös Happier vagy a Lil Yachty vendégszereplésével a napokban kiadott When We Die (Can We Still Get High?) is mutatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában