Elismerés

2023.09.18. 14:55

Nemzetközi díjat nyert a Pénzmúzeum (videó)

A European Museum Academy (EMA) 20 tagú nemzetközi zsűrije fődíjjal jutalmazta a Széll Kálmán téren található Magyar Pénzmúzeumot, a szombat este Temesváron rendezett döntőben 20 ország 34 múzeuma versenyzett, magyarországi intézmény először nyerte el a rangos kitüntetést - tájékoztatta az intézmény hétfőn az MTI-t.

MW

Számítógépes pénzmozgató rendszereket próbálnak ki felnőttek és gyerekek a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont egyik termében

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Jászai Csaba

Mint felidézik, az EMA a múzeumi tanulás fontosságát elismerő DASA-díjjal a kiállítás tartalmát, a felhasználóbarát kiállítótereket, valamint a hatékony múzeumi edukációt értékelte. Az intézmény közleményében hozzáteszi, hogy a díjért folytatott küzdelemben a Pénzmúzeum olyan rangos múzeumokkal került a legjobb három közé, mint a németországi Göttingenben található Forum Wissen, vagy a spanyolországi Malagában található Carmen Thyssen Málaga Museum. 

A zsűri indoklása szerint 

"a Pénzmúzeum interaktív, szórakoztató módon ismerteti meg látogatóival a pénzügyi folyamatok működését, a pénzhasználat alapvető szabályait és a Magyar Nemzeti Bank tevékenységét. A legmodernebb eszközök használata és a kiállításszervezési gyakorlat tudatosítja a látogatóban, hogy a pénz működését mindenki számára érthetővé lehet tenni" 

- idézik fel a közleményben. 

Hergár Eszter, a Pénzmúzeum és Látogatóközpont igazgatója a közlemény szerint a díjátadót követően kiemelte, hogy a megnyitása óta eltelt másfél évben az 50 látványos installációval működő Pénzmúzeum eddig több mint 135 ezer látogatót fogadott. A közlemény kiemeli, hogy az intézményt 

tavaly a Múzeumi Oktatási és Képzési Központ beválasztotta a legjobb múzeumok közé, idén pedig elnyerte a Best of Budapest elismerést, valamint a Közösségi Múzeum Díjat is. 

A Pénzmúzeum valamennyi kiállítása és programja ingyenes, az élményközponthoz kapcsolódó Panoráma Terasz szintén díjmentesen látogatható - áll a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!