Rendhagyó koncert

2023.04.16. 09:00

Liszt Ferenc összes rapszódiája elhangzik a Cziffra Fesztiválon

Liszt Ferenc összes rapszódiája hat kiváló zongoraművész előadásában hangzik el a Cziffra Fesztivál Liszt-maratonján április 17-én a MOMKult Nagytermében.

Érdi Tamás zongoraművész játszik az EgyMÁSra hangolva! projekt zárókoncertjén, amelyet vak, hallássérült és ép érzékszervű gyermekek adnak elő Budapesten, a Vakok Általános Iskolájában 2015. október 1-jén

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A szervezők MTI-hez eljuttatott hétfői közleménye szerint a rendhagyó koncerten hat különböző stílusú zongoraművész:

Csalog Gábor, Érdi Tamás, Király Csaba, Mocsári Károly, Ránki Fülöp és Vida Mónika Ruth saját értelmezésében, egyéni előadásmódjában tárja a közönség elé Liszt Ferenc Magyar rapszódiáit.

Mint írják, Cziffra György interpretációja Liszt rapszódiái terén világhírűek és etalon értékűek, amelyek nagy hatást gyakoroltak a későbbi zongorista-generációkra.

Mint felidézik, az 1840-es években Magyarországon tartott koncertjein Liszt rendszeresen improvizált kedvelt hazai dallamokra, majd e rögtönzésekből fejlesztette nagyszabású koncertdarabbá az első tizenöt rapszódiát.

A négy kései mű már a szerző modern stílusában, saját dallamokra született, a Spanyol rapszódia pedig mediterrán témáival és gondos megkomponáltságával emelkedik ki a darabok sorából.

Az est műsorvezetője Bolla Milán. További információk a https://cziffrafesztival.hu/program/cziffra-fesztival-liszt-maraton/ oldalon olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában