Utazó cirkusz

2023.03.15. 08:00

Jótékonysági műsorral nyitja meg idei turnéját a Magyar Nemzeti Cirkusz

Szenzáció címmel indítja országjáró turnéját a Magyar Nemzeti Cirkusz Budapesten; a jótékonysági főpróba bevételét az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány javára ajánlja fel az utazó társulat.

Részlet az előadásból

Forrás: Magyar Nemzeti Cirkusz/Facebook

Huszonkilencedik országos turnéját kezdi meg március 15-én a Magyar Nemzeti Cirkusz a Pólus Center mellett felállított nagysátorban, ahol vasárnapig állomásoznak. A több mint kétórás, Szenzáció című előadás kosztümös főpróbájára nyolc hazai alapítvánnyal együttműködve hátrányos helyzetű családokat és ukrán menekült gyermekeket hívtak meg. 

A műsor teljes bevételét az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványnak ajánlja fel a Richter család 

– olvasható a Magyar Nemzeti Cirkusz MTI-hez eljuttatott közleményében.

 Az idei gálaműsor olyan produkciókat vonultat fel, mint a tavalyi év végén a Latinai Nemzetközi Cirkuszfesztiválon arany díjjal jutalmazott magyar lovasakrobata szám vagy a lélegzetelállító tripla szaltó a kupolában. Fellépnek nemzetközi artistaművészek, brazil motorosok, lesznek komikus, valamint kutya-, macska-produkciók is a Nemzeti Cirkusz zenekarának közreműködésével

 – írták.

A társulat pénteken 11 órától élménypedagógiai órára invitálja a diákokat Tudomány a porondon címmel. A szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium tanárai által összeállított oktatási anyagban az előadás során látott trükkök mögött álló törvényeket, érdekességeket mutatják be a tanulóknak, akiknek lehetősége nyílik kipróbálni a cirkuszi eszközöket.

Az ifj. Richter József vezette 70 fős cirkuszi társulat előadását csaknem 20 vidéki városban, több mint 200 alkalommal tekintheti meg a közönség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában