Műsorát négy zeneszerzőnek szenteli

2023.01.07. 19:31

Bogányi Gergely szóló zongoraestjével folytatódik az MVM Koncertek

Bogányi Gergely szóló zongoraestjével folytatódik a 20. Jubileumi MVM Koncertek zongorasorozata január 25-én a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében.

Bogányi Gergely Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A szervezők közleménye szerint a Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész generációjának egyik legkiemelkedőbb alakja. Legfontosabb versenygyőzelme az 1996-os Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyen elért első helyezés volt. Bogányi Gergely repertoárjából kiemelkedik Chopin, de Liszt és Mozart műveinek előadása is jelentős súllyal szerepel életművében.

Mint írják, idei szólóestjének műsorát négy zeneszerzőnek szenteli: a koncerten Mozart, Schumann, Mendelssohn és Brahms egy-egy műve hangzik el. Bogányi Gergely ez alkalommal is a saját maga által fejlesztett zongorán fog játszani.

 

A közlemény felidézi, hogy Bogányi Gergely számos zenei verseny díjazottja. Repertoárján több mint harminc zongoraverseny és a zongorairodalom jelentős része szerepel. Egyebek közt 2000-ben Liszt-díjat, 2002-ben Gramofon-díjat kapott. 2004-ben Kossuth-díjjal tüntették ki, majd 2008-ban Junior Prima-díjjal, 2011-ben pedig Prima-díjjal ismerték el művészeti tevékenységét.

 

Az MVM Koncertek zongorasorozatának következő koncertjén, március 17-én Grigorij Szokolov lép fel a Müpában. Bővebb információ a www.azongora.hu honlapon olvasható - áll a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában