Zene

2022.09.06. 13:00

Hatodik évadát kezdi a Hangszert a kézbe utazó interaktív kiállítás

Szeptember 8-án Martonvásáron, a Fülesbagoly Fesztivál részeként hét szekció mintegy száznegyven hangszerét és zenei eszközét lehet kipróbálni.

A gyerekek interaktív kiállítás keretein belül próbálhatják ki a hangszereket

Forrás: Facebook/@hangszertakezbe

A 2017 februárjában indult sorozat ötödik szezonjának a végére a kiállítás 44 településre 58 alkalommal jutott el, a 229 kiállítási nap alatt pedig mintegy 120 ezren voltak kíváncsiak a kiállított hangszerekre – közölték a szervezők.

Törökszentmiklóson október 20. és 22. között, Szolnokon november 9. és 11. között lehet kipróbálni a hangszereket, amelyek novemberben Zalaegerszegre is eljutnak.

A gitár, basszusgitár, ütősök, billentyűsok, ének és hangtechnika, világ- és népzene, valamint stúdiótechnikai szekciókból álló kiállítás megvalósítását az NKA Hangfoglaló Programja eddig hét pályázat révén mintegy 300 millió forinttal támogatta. Az NKA pályázatának köszönhetően szeptember 8-án a 230. kiállítási nappal útjára indulhat a Hangszert a kézbe programsorozat.

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően délelőttönként rendhagyó énekórák is várják a látogatókat, akik minden nap 8 és 18 óra között, zenetanárok és zenészek segítségével próbálhatják ki a hangszereket.

A koronavírus-járvány miatti kihagyás után sikerrel megrendezett tavaly szeptemberi, martonvásári kiállítás alapján a szervezők úgy döntöttek, idén is elfogadják a település és a Fülesbagoly Fesztivál szervezőinek invitálását, így szeptember 10-ig a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban tartják a rendezvényt.

Tekintse meg a rendezvényről készült videót:

Idén még hat további helyszínre biztosan eljuthat a kiállítás, három helyszín kiválasztása még folyamatban van. A szervezőknek nemcsak olyan települések közül kell választaniuk, ahová az elmúlt évadokban még nem jutott el a Hangszert a kézbe, de sok olyan város is van, amely második vagy harmadik alkalommal szeretné vendégül látni a programot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában