Július 20-24.

2022.07.06. 16:15

Mutatjuk, kik lépnek fel idén a debreceni Campus Fesztiválon

Tizenkilenc programhelyszínen 215 zenei programmal és ugyanannyi más jellegű attrakcióval várják az érdeklődőket.

Két éve elmaradt, tavaly hazai fellépőkkel rendezték meg, idén azonban már a külföldi fellépők is visszatérnek a debreceni Campus Fesztiválra, amelyet július 20-24. között rendeznek meg a Nagyerdei Stadionban és környékén – emelték ki a szervezők a könnyűzenei és kulturális eseményt beharangozó sajtótájékoztatón szerdán.

Kósa Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője a fesztivál egyik helyszínén, a nagyerdei víztoronyban tartott eseményen azt mondta, akár a legsikeresebb fesztivál is lehet az idei Campus, „Debrecen felkapott, trendi, izgalmas hellyé vált” az utóbbi években, és a helyi lakosság is egyre inkább magáénak érzi a rendezvényt.

Papp László (Fidesz–KDNP), Debrecen polgármestere hozzátette: jó döntés volt 2014-ben áthelyezni a Campus Fesztivál helyszínét a város melletti Vekeri-tó partjáról a Nagyerdőbe, „városi, mégis erdei környezetbe”.

„Debrecen már elképzelhetetlen a Campus nélkül” – mondta Papp László, aki szerint jó esély van arra, hogy – mint a koronavírus-járvány előtti évben, 2019-ben – százezernél több látogatója lesz az idei fesztiválnak.

Miklósvölgyi Péter, a Campus Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy több bérletet értékesítettek július 1-ig, mint 2019-ben. Mint megjegyezte, július 21-én, csütörtökön akár telt házas is lehet a fesztivál, amikor a szerte a világon óriási tömegeket megmozgató Tiesto lép fel a Campus nagyszínpadán.

Több változás is lesz: a bérletesek a karszalagokat már július 18-tól, hétfőtől átvehetik, a személyi igazolványok adatait a karszalagok QR-kódjához rendelik, így bármikor ellenőrizhető, az viseli-e a szalagot aki jogosult rá; több jegypénztárat nyitnak, és a főbejáratot visszahelyezik a ködszínház felőli sétányra – sorolta a főszervező.

Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója hozzátette: 19 programhelyszínen 215 zenei programmal és ugyanannyi más jellegű attrakcióval várják az érdeklődőket. „Szellemi feltöltődés és elkápráztatás” a fesztivál legfontosabb üzenete – mondta, megemlítve, hogy a külföldi fellépők között ott lesz Tiesto mellett Zara Larsson, Chase & Status, Sigala, a Toy Dolls, a Goodboys, Christian Löffler, a Jungle by Night, a Deez Nuts és Charlotta OC.

Fellép a Campuson rengeteg hazai előadó és zenekar, mások mellett Rúzsa Magdi, a Halott Pénz, a Tankcsapda, Kowalsky meg a Vega, a Wellhello, Majka & Curtis, Oláh Ibolya, Korda György és Balázs Klári. A szervezők számos kulturális programmal is készülnek, lesz dalszövegíró tábor, és bevonják a fesztivál helyszínei közé a Nagyerdei Szabadtéri Színpadot, ahol a Csokonai Színház szervez zenés, táncos, irodalmi programokat – mondta Süli András.

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem (DE) kancellárja jelezte: ismét lesz a fesztiválon Egyetem tér, ahol a DE 33 szervezeti egysége mutatkozik be és kínál programokat. Megünneplik a 35 éves Erasmus-programot, fontos törekvésük a „nemzetköziesítés”, miután az egyetemen több mint hétezer külföldi hallgató tanul, arányuk meghaladja hallgatói létszám 25 százalékát – emelte ki a kancellár.

Borítókép: A Kowalsky meg a Vega együttes koncertje a debreceni Campus Fesztiválon 2019. július 18-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában