Turné

2021.10.03. 08:40

Újra fellép hazánkban a világhírű rockzenekar, a Scorpions

1988-ban a Scorpions volt az első nyugati rockbanda, amely telt házas koncertet adott az akkori Szovjetunióban, Leningrádban.

(FromL) Pawel Maciwoda, Rudolf Schenker, Klaus Meine and Matthias Jabs from the rock band Scorpions perfomr at the Main Stage of Rock in Rio festival at the Olympic Park in Rio de Janeiro, Brazil, on October 4, 2019. - The week-long Rock in Rio festival started September 27, with international stars as headliners, over 700,000 spectators and social actions including the preservation of the Amazon. (Photo by MAURO PIMENTEL / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Mauro Pimentel

A Scorpions zenekar 2022-ben ünnepli az első lemeze megjelenésének 50. évfordulóját. Az alkalomra a német rockzenekar új albummal is készül, valamint világ körüli turnéra indul. Magyarországon május 30-án, a Papp László Budapest Sportarénában adnak koncertet.

A Rock Believer című anyag, amely februárban fog megjelenni, a Scorpions 19. stúdióalbuma lesz. A debütálás után indul a koncertsorozat, amelynek első állomása március 16-án Las Vegas lesz.

A Scorpions bemutatkozó albuma, a Lonesome Crow 1972. január 22-én jelent meg. Ezzel kezdődött el a zenekar nemzetközi karrierje.

A turnét szervező Live Nation elmondta, a Scorpions Rock Believer című koncertsorozat keretében a zenekar összesen kilenc európai országban játszik majd.

1965-ben Rudolf Schenker gitáros alapította a Scorpions együttest, amely az elmúlt ötven év alatt Európa egyik legsikeresebb rockcsapatává vált. A zenekar több mint 120 millió albumot adott el, több mint ötezer koncertje volt és bejárta a világ szinte minden részét. A Scorpions színpadra állt többek között Rio de Janeiróban, Tokióban, Moszkvában, Washingtonban, Dubajban, Párizsban és Berlinben is.

Amerikában számos kiemelkedő zenekar, köztük a Smashing Pumpkins, a Green Day, a Korn, a System of A Down és a Queensryche dolgozta fel a zenekar dalait. A Rock You Like A Hurricane című számot több mint 150 különböző változatban rögzítették.

A Scorpions továbbá úttörő volt Kínában és Délkelet-Ázsiában. Rengeteg helyen léptek fel ugyanis elsőként a nyugati zenekarok közül.

A csapat a nyolcvanas évekre lett világszerte ismert.

A zenekart több szál is fűzi Magyarországhoz

A zenészek a rendszerváltásnak a Wind of Change című dallal állítottak emléket. Ketten közülük, Klaus Meine és Rudolf Schenker továbbá felléptek az Omega 1994-es koncertjén a Népstadionban, ahol Kóbor János és Klaus Meine együtt énekelte magyarul a Fekete pillangót, angolul pedig a Wind of Change című számot. Ezt viszonozta 2009-ben Budapesten a Sportarénában, majd Kassán a Scorpions koncertjén Kóbor János és Molnár György gitáros. A két együttes 2014 júniusában, a rendszerváltás 25. évfordulóján, több tízezer ember előtt ismét együtt lépett fel a budapesti Hősök terén. A Scorpions legutóbb 2019-ben járt Budapesten

A Scorpions 1995-ben angol nyelven, White Dove címmel feldolgozta a Gyöngyhajú lányt.

Jelenlegi felállásában Rudolf Schenker és Klaus Meine mellett Matthias Jabs gitározik, Pawel Maciwoda basszusgitáron játszik, Mikkey Dee pedig dobol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában