most mi jövünk!

2021.09.21. 08:00

Októberben érkezik az Ossian feldolgozáslemeze

Áprilisban jelent meg A Teljesség című új Ossian lemez, idén viszont még egy újabb stúdiófelvételt vehetnek kezükbe a zenekar rajongói.

Nagybalog, 2014. június 28. Paksi Endre énekes (k) és az Ossian zenekar koncertje a IV. Balogvölgyi rockfesztiválon a szlovákiai Nagybalog sportpályáján 2014. június 27-én este. MTI Fotó: Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

A Most Mi jövünk! 19 feldolgozást tartalmaz, amellyel a három évvel ezelőtti ajándékot szeretnék viszonozni 19 zenekar felé. Az album október 15-én jelenik meg, már előrendelhető a www.ossian.hmusic.hu oldalon, viszont a következő hetekben érdemes lesz figyelni a zenekar Facebook oldalát, hiszen mától – a TankcsapdaEz az a ház” című dalával kezdve – minden hétköznap megismerkedhetünk egy újabb átirattal az Ossian előadásában.

„EZ AZ A HÁZ: A Tankcsapda zenekar nem csak elsőként dolgozott fel Ossian dalt (Ítéletnap), de Lukács Laci és Fejes Tomi sok egyéb alkalommal is abszolút pozitívan kiállt mellettünk!!! Reméljük, hogy az egyik kedvenc TCS dalunk ebben a formában Nekik és Mindenkinek tetszeni fog!!!” – üzente az Ossian a Facebook oldalán.

A Tankcsapda pedig így reagált a meglepetésre:

„Soha nem gondoltuk volna, hogy egyszer ilyen meglepetést kapunk a magyar heavy metal műfaj alap zenekarának számító Ossiantól! És igen, Paksi Endrét és az Ossiant mindig is tiszteltük és tisztelni fogjuk!

Az az őszinte, kitartó munka és pályafutás, ami mögötte van példaértékű a hazai rockzenében.

Innen is ÜDVÖZLET ÉS KÖSZÖNET! Megtiszteltetés.”

Paksi Endre énekes a lemezről

Életem talán egyik legszebb meglepetése volt 2018-ban, amikor a 60. születésnapomra a Magyar Rockzene nagyszerű zenekarai és előadói (és egy lengyel csapat is!) titokban készítettek egy Ossian-tribute albumot, „Egyek vagyunk” címmel, rajta jobbnál-jobb Ossian feldolgozásokkal. Már régóta érett az ötlet, hogy „visszaadjuk a kölcsönt”, ahogy a Hatvanszor dalom refrénjében is elhangzik: „visszaadok mindent kamatostól, nem kétszer, nem háromszor…” jelen esetben 19-szer. Hatalmas munka volt a 19 szám átformálása, de minden percét élveztük! Tetszett, hogy ennyi és ennyire eltérő stílusvilágú csapatok dalai-szövegei között megtaláltuk a közös pontokat és úgy érzem, hogy sikerült a saját képünkre formálni ezeket a kitűnő szerzeményeket. Remélem, hogy minden Zenekar és a Közönségük is szeretettel fogadja tőlünk ezeket a feldolgozásokat!

Ha kíváncsi vagy mely dalokat választottuk, tarts velünk! Hétfő reggeltől 4 héten át minden hétköznap reggel megmutatunk egy-egy feldolgozást Nektek! Kövessétek az oldalt, találjátok el a dalcímeket, játsszatok velünk!”

Elsőként az AWSLelket vennék’ című dala volt hallható a lemezről, ezt Siklósi Örs emlékének ajánlotta az Ossian, és az énekes 30. születésnapján tették közzé.

A különleges Ossian Tribute kiadvány, az ‘Egyek vagyunk’ 2018-ban jelent meg. Rajta 19 Ossian dal hallható különböző hazai zenekarok és a lengyel Crystal Viper feldolgozásában ráadásul teljes titokban, a zenekar tudta nélkül készítették el Paksi Endre 60. születésnapjára.

Borítókép: Paksi Endre énekes és az Ossian zenekar koncertje a IV. Balogvölgyi rockfesztiválon a szlovákiai Nagybalog sportpályáján

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában