Kézfogás 2021

2021.06.01. 14:09

A Szent Korona mellől énekli Szarka Tamás a nemzeti összetartozás dalát

A magyarokat az összetartozásba vetett hit tartja össze, és ez egyben megmaradásuk záloga is – hangsúlyozza az énekes, zenész.

Budapest, 2020. február 11. Szarka Tamás Kossuth-díjas énekes, zeneszerzõ, zenész, költõ koncertje az M2 Petõfi TV Akusztik címû adásában, az A38 koncerthajó színpadán. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Forrás: MTVA / MTI

Fotó: Zih Zsolt

Immár harmadik alkalommal hívja közös éneklésre a világ magyarjait Szarka Tamás. A Kossuth-díjas énekes, zenész, zeneszerző a nemzeti újrakezdés évében is így erősíti a magyarság összetartozását. A művész a nemzeti összetartozás napján, 2021. június 4-én 11 órakor az Országházban, a Szent Koronánál fogja énekelni Kézfogás című dalát azzal a több tucat iskolával, intézménnyel együtt, amelyek már regisztráltak.

Az első ilyen közös éneklésre több mint hétezer gyermek részvételével először 2019-ben került sor a budapesti Kossuth Lajos téren, a parlament előtt, amellyel egy időben a határainkon innen és túl több száz településen szólt a nemzeti összetartozás himnusza. A hagyományteremtő szándékkal indított rendezvényről 2019-ben és 2020-ban is összefoglaló kisfilm készült.

A kezdeményezésről további információ ide kattintva érhető el.

Borítóképünkön Szarka Tamás Kossuth-díjas énekes, zenész, zeneszerző

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában