székelyföld

2021.05.28. 19:45

Az István, a király rockopera előadására készülnek Sepsiszentgyörgyön

A nemzeti ünnepen tartandó premier után még négy alkalommal áll közönség elé a Sepsi Arénában a mintegy 250 előadó.

Az István, a király rockopera székelyföldi előadására készülnek Sepsiszentgyörgyön, a darabot augusztus 20-án mutatják be.

A nemzeti ünnepen tartandó premier után még négy alkalommal áll közönség elé a Sepsi Arénában a mintegy 250 előadó. A sepsiszentgyörgyi előadáson élőben fog zenélni a térség legjobb zenészeiből összeválogatott rockzenekar, mellette szimfonikusok, mögötte egy csaknem száz tagú kórus, előtte pedig egy több mint hetven tagú tánckar lép fel.

Az előadás a Zikkurat Színpadi Ügynökség és a Melody Kft. engedélyével jön létre Sepsiszentgyörgy önkormányzata és a helyi Kónya Ádám Művelődési Ház szervezésében. A produkció szereplőit szakmai zsűri válogatta ki.

Demeter Szilárd, a magyar könnyűzene megújításáért felelős miniszteri biztos a projektről tartott csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: a szuperprodukció magyar állami támogatással valósul meg jó időben, hiszen a világjárvány után új utakat kell keresni.

Úgy vélte: a globalizációra adott válasz az olyan erős közösségek építése, amelyek számíthatnak egymásra. Szerinte az államalapítás történetét megelevenítő rockopera kiválóan alkalmas az összetartozás érzésének a kiváltására.

Dancs Zsolt producer elmondta: nagy kihívás előtt állnak, mert az István, a király rockopera dalait mindenki ismeri, ezért nagyon jól kell előadni ezeket.

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere büszke arra, hogy az előadáson dolgozó mintegy 270 tagú csapat fele helyi.

Tamás Sándor, a Kovászna megyei önkormányzat elnöke azt tette hozzá, hogy a produkció a székelyföldi kulturális erőtér fogalmát erősíti majd.

A rockopera székelyföldi bemutatását Szilágyi Zsolt Herbert, a helyi Vox Humana kórus karnagya, a helyi Művészeti Népiskola könnyűzene, ének és zongora szakos tanára kezdeményezte és ő a produkció zenei igazgatója is.

Amint a Maszol.ro portálon szerdán közölt interjúban elmondta: a teljes stábnak meggyőződése, hogy aki megtekinti ezt az előadást, egy életre szóló élménnyel gazdagodik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában