online

2021.01.20. 10:07

Csütörtökön a Zeneakadémiáról ad estet a Nemzeti Filharmonikus Zenekar

A koncert első darabját Antonio Pasculli, az oboa Paganinije jegyzi.

Budapest, 2018. március 30. Hamar Zsolt karmester vezényli a Nemzeti Filharmonikus Zenekart a 38. Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) nyitóeseményén a Mûvészetek Palotája (Müpa) Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében 2018. április 4-én. A nyitányon Liszt Ferenc Szent Erzsébet legendája címû oratóriuma hangzik el. A 38. Budapesti Tavaszi Fesztivált március 30. és április 22. között rendezik meg. Magyarország legnagyobb kulturális eseménysorozatán mintegy 40 helyszínen több mint száz program várja a közönséget. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Francois Leleux oboaművész, karmester közreműködésével ad szünet nélküli online hangversenyt a Nemzeti Filharmonikus Zenekar csütörtökön a budapesti Zeneakadémiáról.

A koncert első darabját Antonio Pasculli, az oboa Paganinije jegyzi. Versenyműve kivételesen nehéz oboaszólamában Francois Leleux, az est karmestere és egyben szólistája lép színpadra. Ezt követően Franz Schubert utolsó, 1825-ben keletkezett grandiózus 9. (C-dúr) szimfóniája hangzik el – közölte a zenekar kedden.

Az előadás megtekinthető a Zeneakadémia honlapján, Facebook oldalán, valamint YouTube csatornáján.

Borítókép: Hamar Zsolt karmester vezényli a Nemzeti Filharmonikus Zenekart a 38. Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) nyitóeseményén a Művészetek Palotája (Müpa) Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében 2018. április 4-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában