Krimi

2023.11.07. 12:55

Újbudai kettős öngyilkosság: megszólalt az életben maradt férj

Hazaengedték az újbudai kettős öngyilkosság gyanúsítottját, aki a halálba segítette a feleségét.

Évtizedek óta ebben a házban élt a házaspár

Forrás: Bors

Ahogyan azt a Bors elsőként megírta, a XI. kerületi Lecke utcában élő 70 év körüli István és felesége, Erika hónapok óta készült öngyilkosságra. Szomszédaiknak beszéltek is a szándékukról. Augusztus végén aztán elhatározták magukat. Búcsúlevelet írtak és kettős öngyilkosságot kíséreltek meg, de nem haltak bele a sérüléseikbe, így István szíven szúrta feleségét, így segítve őt a halálba. Ő kórházba került, gyanúsítottként kihallgatták, majd hetekkel később hazaengedték a pszichiátriáról - írja a Bors.

A Bors információi szerint István hazatért az otthonába, oda, ahol feleségével öngyilkosságot kíséreltek meg. Erika a kádban próbálta felvágni az ereit, míg István egy késsel többször hasba szúrta magát. Ám hiába készültek erre a borzalmas tettre, egyikük sem halt meg, így a férfi szíven szúrta a feleségét, így segítette át a másvilágra. A Bors munkatársainak sikerült beszélniük vele, de a fényképek készítésétől egyelőre elzárkózott. A sérülései miatt bottal közlekedő férfi először a tettük okáról számolt be.

A feleségem és én a tettünk előtt írtunk egy nyilatkozatot. Közösen alá is írtuk. Az áll benne, hogy mi elhatároztuk, hogy együtt halunk meg, hogy ez a saját döntésünk és felsoroltuk benne, hogy milyen betegségeink vannak, indokként. Nagyon szerettük egymást, ezért együtt szerettünk volna meghalni

- mondta el a férj.

"A feleségem velem van"

A Bors információi szerint István nem egyedül tért haza a kettős öngyilkosság helyszínére, magával hozta a felesége hamvait is.

Még senki sem tud Erikának virágot vinni a temetőbe, ugyanis ő itt van velem. Elhamvasztották. Urnában van, itt velem, a lakásban

– mondta el István. Úgy tűnt, ezt így tartja helyénvalónak. Nem érti, miért vádolják emberöléssel, amikor ők közösen megállapodtak a feleségével abban, hogy mi történjék.

A rendőrség emberölés miatt nyomoz

„A BRFK XI. Kerületi Rendőrkapitányság rendőrei 2023. augusztus 25-én 13 óra 15 perc körül egy XI. kerületi társasház egyik lakásában egy halott nőt és vérző férjét találták. A mentők a sérült férfit kórházba szállították, a rendőrök pedig szemlét tartottak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett gyanúja miatt indított eljárást, amely során a sérült férfit 2023. augusztus 26-án gyanúsítottként hallgatták ki, aki részleges beismerést tett.” 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában