Krimi

2023.10.10. 23:16

Nyaralni indult, de útközben meghalt egy magyar házaspár – két kisbaba maradt árván utánuk

A szülők Szerbiában szenvedtek tragikus balesetet.

A 10 hónapos Ádám mellé magukhoz vették az árván maradt 20 hónapos Lendit és Lujzit is.

Fotó: Karnok Csaba / delmagyar.hu

Szörnyű autóbalesetet szenvedett néhány hete egy szegedi család Szerbiában: az ütközést csak a 20 hónapos ikerlányok élték túl, akik így árván maradtak. Lendit és Lujzit nagynénjük és férje vette magához, 10 hónapos fiuk mellé. Egyik pillanatról a másikra váltak nagycsaládossá, ez pedig komoly kihívásokkal jár a mindennapokban. Kalmár-Vas Réka és férje, Kalmár Gábor néhány perc alatt döntötték el a gyász és a sokk alatt: magukhoz veszik Lendit és Lujzit.

– A testvérem nyaralni indult a családjával Görögországba. Már napközben is hívtam többször, nem vette fel a telefonját. Amikor kiderült, hogy nem érkeztek meg a szálláshelyre sem, tudtam, hogy baj van

– idézte fel a történteket Kalmár-Vas Réka. – Másnap reggel már a magyar konzul nyomozott, hova tűnhetett a négytagú család, körözték is őket, végül délben derült ki, hogy autóbalesetet szenvedtek.

Egy nyílegyenes szakaszon történt a tragédia, de hogy pontosan hogyan, nem tudjuk. Csak annyi biztos, hogy nem másik autóval ütköztek 

– mesélte Réka.

Testvére, Éva kirepült a kocsiból és a helyszínen életét vesztette, férje, Mihály a kórházban, napokkal később hunyt el. Ikerlányaik szinte sértetlenül megúszták, csak Lendi könyöke tört el.

– Mivel a kislányokat kizárólag gyámként hozhattuk haza a szerb kórházból, 10 másodpercünk volt eldönteni, hogy nagycsaládosok legyünk és elindítani a hivatalos procedúrát. De egy pillanatig sem gondolkoztunk, hogy magunkhoz vegyük-e az ikreket, annak ellenére sem, hogy egy gyermekkel terveztük a közös jövőnket 
– mesélte Réka. 

Az életük pedig ebben a pillanatban gyökeresen fel is fordult. A nyugodt Ádám mellé érkezett két rendkívül eleven kislány, a három kicsi így 24 órás „szolgálatot” igényel, amit egy ember nem is bír ellátni.

– Egész életemben munkamániás voltam, a szülés után is rengeteget dolgoztam a lángosozónkkal. Ennek azonban vége szakadt az ikrek érkezésével, főállású anya lettem. Délután és este a férjem segít, de így is nagyon nehéz. Az elmúlt három évben minden családtagunk meghalt, egyetlen nagypapa kivételével. Így fel kellett vennünk valakit, aki segít a gyerekek körül – mesélte Réka, akinek csak akkor van ideje bármire is, akár csak a ház körül vagy a háztartásban, ha a gyerekek alszanak.  

– Nagyon nehéz ez most, két hét alatt tíz kilót fogytam. Még szokjuk ezt az új, nagycsaládos életet, remélhetőleg belerázódunk. Amint tehetjük, örökbe is fogadjuk őket a férjemmel, már ezt is megbeszéltük. Az elején féltem tőle, hogy másképp fogom szeretni a testvérem gyermekeit, mint a sajátomat, de azt gondolom, tudom őket egyformán kezelni. És hiszem, hogy Éva és Mihály ezt látják odafentről 

– futotta el a könny Réka szemét, akinek még arra sem volt ideje, hogy meggyászolja testvérét, aki a leukémiát ugyan legyőzte, a sors mégis idejekorán elszólította – írja a delmagyar.hu.

 



 

 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában