Krimi

2023.09.01. 09:49

Megpróbálta megerőszakolni a Csillag börtön egyik munkatársát egy rab

Megpróbálta megerőszakolni a Szegedi Fegyház és Börtön őrmesterét az intézmény egészségügyi részlegén egy fogvatartott – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) az MTI-vel csütörtökön.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: FOTOKITA

A BVOP közleményében azt írta, az elsődleges adatok alapján előre kitervelte a szexuális célzatú támadást az emberölés miatt elítélt fogvatartott.

Hozzátették: az egészségügyi kezelésben részesülő fogvatartott a Szegedi Fegyház és Börtön I. objektumának egyik körletén, 

„takarítást színlelve az ott szolgálatot teljesítő kolléganő mögé került, és egy WC-pumpából eszkábált tárggyal leütötte az őrt”, majd megpróbálta megerőszakolni.

Az őrmester védekezett, miközben a kollégák észlelték a támadást, így a segítség gyorsan érkezett, és nem történt nagyobb baj – írták.

Közölték: a fogvatartottat megmotozták, és a támadáshoz használt eszköz mellett lepedőcsíkokat is találtak nála. 

A BVOP tájékoztatása szerint a fogvatartott később elmondta, arra számított, hogy az ütéstől a nő eszméletét veszti, majd tervei szerint a lepedőcsíkokkal megkötözte, aztán megerőszakolta volna.

A nőt kórházba szállították, sérüléseit ellátták. A fogvatartott ellen feljelentést tett a Szegedi Fegyház és Börtön parancsnoka, az ügyben a rendőrség büntetőeljárást folytat.

A BVOP közleményében megjegyezte: a szervezet sok esetben kap kritikát amiatt, hogy az egészségügyi kezelésben részesülő fogvatartottak esetében mozgáskorlátozó eszközöket – bilincset – használ. 

„Sajnos éppen az ilyen esetek bizonyítják, hogy szükség van azokra az óvintézkedésekre, amelyek maximálisan garantálják kollégáink és a büntetés-végrehajtási intézetek biztonságát” – írták.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!