Krimi

2023.05.26. 08:24

A szájába szorult egy férfi ökle – a mentők szerint gyakran előfordul ilyesmi

Szerencsére végül nem lett nagy baj.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Damir Khabirov

„Egy 30 év körüli férfihez kérték a mentők segítségét múlt héten, mert az ökle a saját szájába szorult.

Elmondták, hogy fogadásból próbálta ki, hogy befér-e az ökölbe szorított keze a szájába, ami hosszas próbálkozás után ugyan sikerült, ám kihúzni már nem tudta.

 A barátok először mosolyogtak, aztán erővel próbáltak segíteni, ami komoly fájdalmat okozott a sérültnek.” 

„A férfi közel sem nevetett a történteken, megőrizte higgadtságát és az orrán keresztül lélegzett. Mentésirányító bajtársunk tájékoztatta a bejelentőt, hogy a pillanatnyi mentési kapacitást és a helyzet súlyosságát figyelembe véve nem tud azonnal mentőt indítani, miközben kikereste a legközelebbi szájsebészeti szakrendelés pontos címét, ami mindössze 11 perc sétányira volt a helyszíntől (tömegközlekedéssel 6 perc). A barátok végül mérlegelték a helyzetet és útnak indultak a sérülttel, akihez végül nem kértek mentőt. 27 perc elteltével már maga a sérült hívta ismét a mentőket, aki ezúttal már beszélni is tudott és megköszönte, hogy bajtársunk aggódott érte, illetve hogy megkérdezze, 

»Ugye nem én vagyok az egyetlen akivel ez történt?«

A mentésirányító megnyugtatta a férfit, hiszen hasonló esetek szinte évente előfordulnak” – írta az Országos Mentőszolgálat.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!