Krimi

2023.04.15. 10:38

Döbbenet! Egy halott kisfiút és egy sérült kislányt találtak egy autó csomagtartójában Nyíregyházán (videó)

Egyelőre nem tudni, mi okozta a csöppség halálát, mellete feküdt egy egy év körüli sérült kislány is.

Illusztráció: Shutterstock

A Szon.hu értesülései szerint ma reggel a Nyíregyházi Rendőrkapitányságnál személyesen bejelentette valaki, hogy az autója csomagtartójában egy halott 2 éves gyermek van. 

Fotós: Bordás Béla / Forrás: Szon.hu

A portál felvette a kapcsolatot a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal, ahonnan az az alábbi tájékoztatást kapták:

A rendőrségre 2023. április 15-én 5 óra 50 perckor érkezett bejelentés, arról, hogy egy 2 éves gyermek életét vesztette, az eset körülményeit a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretein belül vizsgálja.

A Tények.hu ezt írja az esetről: 

Szombat reggel  egy városi terepjáró állt meg a nyíregyházi rendőrség melletti járdán, majd egy nő és egy férfi szállt ki belőle és bementek a rendőrségre, ahol közölték, hogy a kocsijuk rakterében egy halott gyermek van.

A két év körüli gyermek állítólag ruhában, magzatpózban fekszik a csomagtartóban, a portál nem hivatalos információi szerint több napja halott lehet. Jelenleg még azt sem tudni, hogy történt-e bűncselekmény, a rendőrség később ad tájékoztatást.

Az autót helyszínelés és a halottszemle miatt további vizsgálatra bevitték a rendőrség zárt területére. mint a tények.hu videójából kiderül, nem egyedül fedküdt a gyermek a csomagtartóban:

A Szon.hu munkatársa még délelőtt a helyszínen érdeklődött a környékbeliektől. A kis üzletekben dolgozók korán nyitnak, így többen is látták az autót, és a helyszínre érkező mentőket, rendőröket.

Reggel hét órakor jöttem, akkor mondta a mellettünk lévő kisboltos, hogy két mentő is volt itt, de akkor már csak az autó és két rendőr állt az út szélén. Nem is sejtettük, hogy ilyen tragédia áll emögött, hiszen itt a környéken gyakran történik valami, így nem tulajdonítottunk nagy jelentőséget a dolognak. Felfoghatatlan, hogy megtörténhet ilyesmi a mai világban 

– mondta az egyik bolt tulajdonosa.

Én háromnegyed hatkor jöttem, és láttam az autót az út szélén, három férfi állt mögötte 

– mondta a szomszédos üzlet dolgozója, és hozzátette: hat órakor, amikor kinyitott, mondták neki a vendégek, hogy szirénázva jön egy mentőautó.

A csemegeboltban vásárló, környéken lakó idős hölgyet teljesen megdöbbentette az eset, mint mondja, a nagy szemetes konténer tetejét mindig nyitva hagyják.

Pont azon gondolkoztam tegnap este, hogy akár még egy csecsemőt is belerakhatnának, senki nem venné észre. Erre ma reggelre a rémálom valósággá vált. Képtelen vagyok feldolgozni, ha egy pici babát bántanak – nyilatkozta remegő hangon, és hozzátette: aki lemond a gyerekéről, több megoldás közül is választhatna – ezek az emberek miért nem éltek valamelyik lehetőséggel?

A bolt eladója pedig azt hitte, hogy közelben lévő szórakozóhelyen történt valami.

Azt gondoltam, hogy megint verekedés volt, s azért hozták ide az autó mellett álló férfiakat. De az furcsa volt, hogy hat órakor a mentőből kiszálló fehér köpenyes orvos az autó körül vizsgálódott. Nem tudom megérteni, hogy egy ártatlan kisgyermekkel hogy lehet így bánni. Ha pedig valaki nem akart róla gondoskodni, miért nem vitte el olyan helyre, ahol szeretetben és biztonságban nőhetett volna fel? 

– kérdezte megdöbbenve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!