Krimi

2023.02.14. 10:25

„Sírva szólítgatta az édesanyját” – a nyolcadikról ugrott le a háromgyermekes menekült asszony Nyíregyházán

A kárpátaljai édesanya egy társasházban lakott gyermekeivel, nem tudni, miért vetett véget az életének.

Illusztráció: Shutterstock

A háromgyermekes, Ukrajnából menekült nő egy társasház nyolcadik emeletéről vetette magát a mélybe vasárnap hajnalban – derül ki a Szon.hu cikkéből.

A portálnak sikerült megszólaltatni a 32 esztendős Szabó Krisztián biztonsági őrt, aki felfigyelt a szokatlan puffanásra és az azt követő gyereksírásra, majd megpróbált segíteni az asszonyon.

„Éppen kint voltam az épület előtt, amikor hallottam egy hatalmas, tompa puffanást, olyan volt, mintha ledobtak volna valamelyik emeletről egy krumpliszsákot. A puffanást ezután nyöszörgés, illetve nem sokkal később gyereksírás követte, így közelebb mentem. 

Ekkor láttam, amint egy hasán fekvő női test fölé hajol egy gyerek, aki sír, de közben szólítgatja is az anyját... Akkorra nyilvánvalóvá vált, hogy a nőnek el van törve az összes végtagja, és az arca is csupa vér volt.  

A nyolcadik emeleti erkélyen kint állt egy másik gyermek, szerintem az anyja után akart ugrani. Azonnal rászóltam, hogy menjen vissza a lakásba, hála Istennek, be is ment” – emlékezett vissza a történtekre Szabó Krisztián. 

Fotó: Gazdag Mihály / Forrás: Szon.hu

A nő, akinek a férje, mint kiderült, Németországban dolgozott, nem sokkal a mentők kiérkezése előtt feladta a harcot és meghalt.

„A család úgy egy hete költözött ide, egyszer-kétszer láttam csak őket, rendes családnak tűntek, fogalmam sincs, mi vezethetett ahhoz, az édesanya három gyermeke mellől levesse magát a mélybe. Azt is hallottam, hogy Kárpátaljáról menekültek Nyíregyházára, a nő tökéletesen beszélt magyarul” – mondta el Szabó Krisztián. 

A szörnyű tragédia után a gyerekek Vásárosnaményba kerültek a nagyszüleikhez.  

Van segítség! Ha támogatásra van szüksége vagy egy ismerőse szorul segítségre, hívja a segélyvonalat: 116-123. Éjjel-nappal, mobilról vagy vezetékes vonalról is hívható, mindegyikről ingyenes.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában