Krimi

2023.02.01. 12:10

Neves néprajzkutató vesztette életét a győri lakástűzben

Ketten meghaltak a győri lakástűzben.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: New Africa

Hétfő hajnalban kigyulladt a tetőszerkezete és a felső szintje egy kétszintes, győri társasháznak a Bajcsy-Zsilinszky úton. A lángok több mint kétszáz négyzetméteren pusztítottak, a lakás teljesen kiégett, az ott tartózkodó két ember életét már nem lehetett megmenteni - írja a Kisalföld.

A hírportál szerint a tragikus tűzeset egyik áldozata Szalontay Judit országosan is elismert muzeológus, néprajzkutató, a Csornai Múzeum alapítója, évtizedeken át vezetője.

Mint írják, az 1947-ben született szakember neve összeforrott a Csornai Múzeum nevével, hiszen ő rakta le az alapjait, és nyugdíjasként is figyelemmel kísérte a működését, mivel gyermekeként tekintett rá. 2018-ban életműdíjat kapott több évtizedes munkájáért.

Munkatársait, kollégáit is megrendítette hír. A város megbecsülte, a helyiek szerették és nyugdíjazása után is visszavárták. Vezetésével a múzeum 2000-ben az Év Múzeuma pályázat különdíjasa lett, az önkormányzat a Csorna Város Szolgálatáért Díjjal tüntette ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!