Krimi

2023.02.09. 12:16

Késsel támadt a rendőrökre egy őrjöngő szabolcsi férfi

Csak sokadik felszólításra dobta el.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Gorodenkoff

Február 7-én este egy határmenti településen egy gépkocsi elsodort egy kerékpárost, majd annak vezetője megállás nélkül elhajtott. A helyszíni intézkedés közben megjelent a közlekedési balesetben érintett jármű közelben lakó, ittas állapotban lévő tulajdonosa.

A megalapozott gyanú szerint a férfi egy 32 centi hosszú, 19 centi pengéjű kést a kezében tartva közeledett az egyik intézkedő rendőr felé. 

A férfi a jobb kezében marokra fogott kést folyamatosan le-föl mozgatta, és azzal vágó és szúró mozdulatokat tett. A rendőr felszólította a férfit, hogy álljon meg és tegye le a kést, ennek azonban ő nem tett eleget, hanem a késsel tovább közelített a rendőr felé. 

A rendőr hátrálni kezdett, majd utasította a helyszínen tartózkodó civilt, hogy szálljon be a rendőrautóba, majd ő is beült, és bezárta annak ajtajait.

Mivel a férfi ezt követően is közeledett, – miközben a kést nyújtott kézzel maga előtt tartotta – a rendőr tolatni kezdett, de a férfi még ekkor is integetett felé, hogy menjen közelebb. 

A rendőrhöz időközben csatlakozott az addig adatgyűjtést végző társa is, és együtt intézkedtek tovább az őket fenyegető férfival szemben. 

Az elkövető a kést továbbra is a kezében tartva, azzal szúró és vágó mozdulatokat téve indult meg az ekkor már megkülönböztető fényjelzést is használó szolgálati autó felé, majd többször megismételt felszólításra dobta csak el a kést.

Fotós: Magyarország Ügyészsége

Ezután a rendőrök kiszálltak a járműből, ekkor a férfi mindkét kezét az arca elé, bokszoló állásba emelte és támadó állást vett fel, miközben hadonászni kezdett. 

Az egyik rendőr végül rendőrbotot használt vele szemben, majd megbilincselték és előállították.

A nyomozó ügyészség elrendelte az ittas vezetés miatt 2020-ban felfüggesztett szabadságvesztésre és 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt férfi őrizetét. Az elkövető gyanúsítotti kihallgatása folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában