Megrázó fotók

2022.01.01. 14:35

Szörnyű balesettel kezdődött az év: négy fiatal meghalt, amikor vonattal ütközött az autójuk Tapolcánál

Fiatalok haltak meg, feltehetően szilveszteri buliból tartottak hazafele.

Frissítés, január 2. 11:43:

Hivatalos információt kaptam arról, hogy a kórházba szállított utas is életét vesztette - adta hírül Dobó Zoltán, Tapolca polgármestere közösségi oldalán szombat este. Máté Alexandra megyei rendőrségi sajtószóvivőtől kapott legfrissebb, vasárnapi információink szerint azonban a 17 éves lányt megműtötték és stabil állapotban van.

Frissítés 21:15:

Hivatalos információt kaptam arról, hogy a kórházba szállított utas is életét vesztette - adta hírül Dobó Zoltán, Tapolca polgármestere közösségi oldalán szombat este. Így ötre emelkedett az újévi tragikus baleset halálos áldozatainak száma.

Mint az a Tények beszámolójából kiderült, az áldozatok között van a sümegi futballcsapat és röplapbdacsapat két fiatal játékosa is. Mindannyian 17 és 20 év közötti fiatalok voltak. 

Korábban írtuk:

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint 

a balesetben három fiatal férfi és egy fiatal nő a helyszínen életét vesztette, egy 17 éves fiatalembert pedig életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopterrel vittek kórházba.

 

Dobó Zoltán, Tapolca polgármestere a város hivatalos közösségi oldalán azt írta: az áldozatok sümegi és csabrendeki fiatalok voltak. Családjaiknak felajánlotta a tapolcai önkormányzat segítségét, amelyről a két település polgármesterét is tájékoztatta.

Közölte: a tragédia miatt január 2-át gyásznappá nyilvánítja és kezdeményezi a MÁV-nál, hogy a vasúti átjáróba sorompót helyezzenek ki, mert több baleset is történt már ott.

Forrás: Pesthy Márton / veol.hu

 

A Mávinform közleménye szerint a Tapolcáról Budapestre 9:34-kor elindult (9797-es számú) sebesvonattal ütközött egy személygépkocsi Kisapáti közelében. A balesetkor a fénysorompó jól működött, tilos jelzést mutatott. A vonat olyan sebességgel érkezett, hogy az autó szinte teljesen felismerhetetlenre tört.

A vonaton senki sem sérült meg. A helyszínelés végéig – várhatóan kora délutánig - szünetel a vonatforgalom Tapolca és Badacsonytördemic-Szigliget állomások között, emiatt ezen a szakaszon pótlóbusz közlekedik.

 

Forrás: Pesthy Márton / veol.hu

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arról számolt be, hogy a balesethez a badacsonytomaji hivatásos, a tapolcai önkormányzati és a szintén tapolcai önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik a műszaki mentés mellett a vonat utasainak átszállításában is segítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!