Bulvár-celeb

2021.08.24. 05:54

A gyilkosság után órákkal is csak nyugtatóval tudták elfogni a megvadult szentesi kutyákat

Két kutya harapdált halálra egy férfit szombaton Szentesen. A férfinak a nyomok szerint esélye sem volt túlélnie a két megvadult állat támadását. A kutyák annyira kezelhetetlenek voltak, hogy a sintérek is csak azután tudták őket elfogni, hogy nyugtató injekciót lőttek beléjük.

Rottweiler barking on the road France  . Biosphoto / Claudius Thiriet (Photo by Claudius Thiriet / Biosphoto / Biosphoto via AFP)

Forrás: AFP / illusztráció

Fotó: Biosphoto via AFP

Holtan találtak rá egy helyi férfira szombaton reggel egy szentesi ház előtt, az árokban.

A férfivel valószínüleg két megvadult kutya végzett, méghozzá brutális kegyetlenséggel.

Az egész testét összeharapdálták az 53 éves férfinak, akinek a jelek szerint esélye sem volt arra, hogy túlélje a támadást.

Az Origo megtudta, hogy

a kutyák még a támadás után órákkal is olyan agresszívek voltak, hogy nyugatató injekciót kellett beléjük lőni, hogy egyáltalán meg lehessen őket közelíteni.

Úgy tudjuk, akkor már a helyükön, vagyis annak a háznak az udvarán voltak, ahol éltek.

Ide, vagyis az udvarra ezután több szakember ment be, a kezükben speciális eszközzel. Egy vasrúddal, amelynek a végére egy hurok van erősítve.

A kutyák nem kifejezetten nagytestűek. És nem fajtatiszták. Az Origo információi szerint vizsla méretűek. Most a szentesi gyeptelepen vannak, senki nem mehet a közelükbe, csak a rendőrségi szakértő.

Az ő feladata lesz majd az, hogy egyáltalán megállapítsa, hogy valóban ezek a kutyák gyilkoltak-e. Ezt a legmodernebb technikai felszerelésekkel állapítja majd meg.

A harapásnyomok, és a kutyák fogai mellett DNS vizsgálatot is végez majd.

Ha valóban ezek a kutyák gyilkoltak, a hatályos jogszabályok szerint, mérlegelés nélkül elaltatják őket.

Az állatok gazdájának felelősségét a rendőrség vizsgálja.

Az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés mkiatt indult nyomozás ismeretlen tettes ellen.

– ezt írták a rendőrök hivatalos honlapjukon a támadás után. Másnap azonban a Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője már arról beszélt a TV2-nek, hogy a kutyák gazdái, vagyis több ember ellen indult eljárás. A rendőrök egyelőre a nyomozás érdekeire hivatkozva nem akartak mást elárulni az ügyről.

Sőt, a helyi gyepmesternek is megtiltották, hogy kérdésekre válaszoljon. Legalábbis a férfi erre hivatkozva utasított vissza az Origo újságíróját, amikor megkeresték.

A kutyák gazdája emberölés miatt akár börtönbe is kerülhet.

Ami biztos, hogy a meggyilkolt férfi holttestére egy ismerőse talált rá az árokban. Először azt hitte, hogy csak alszik, mert tudta, hogy előző este bulizott a barátaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!