Autóipar

2024.04.08. 14:09

Megduplázza kecskeméti gyártókapacitását a Mercedes (videó)

Az eredeti megállapodás szerinti ütemterv mentén halad a Mercedes új kecskeméti gyáregységeinek építése – közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn közösségi média oldalán. Szijjártó Péter azt írta, hogy a mintegy 400 milliárd forintos beruházással a Mercedes megduplázza kecskeméti gyártókapacitását, így Magyarország még hangsúlyosabb szerepet tölt majd be a modern kori autóipar alakításában.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) Kecskeméten 2024. április 8-án

Forrás: Facebook/Szijjártó Péter oldala

Az új Mercedes-gyárban jövő év végére minden készen fog állni a sorozatgyártás megkezdéséhez, ami nagymértékben hozzájárul majd a magyar gazdaság teljesítményének és exportjának növeléséhez – emelte ki. Hozzátette, hogy új karosszériagyártó és új összeszerelő üzem is létesül, amivel új munkahelyek jönnek létre. A miniszter hangsúlyozta, hogy Kecskemét vonzereje tovább növekszik, és Magyarország is javítja a világgazdasági pozícióját.

Szijjártó Péter azt is közölte, hogy Jörg Burzer termelésért és ellátási láncért felelős igazgatósági tag ismét megerősítette, hogy a Mercedes hosszú távon számol a globális működésének kulcshelyszíneként Kecskeméttel. Emellett kifejezetten elismerően szólt a magyarországi működési körülményekről és a szakképzett magyar munkaerőről – tette hozzá a miniszter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában