Piacképes tudás

2024.04.15. 10:35

Már lehet jelentkezni az Ifjúsági garancia plusz programra

A programba belépő 15–29 év közötti fiatalok személyre szabott segítséget kapnak a munkaerőpiaci helyzetük javításához.

MW

Érdeklődők a Szelet a vitorlába elnevezésű pályaválasztási és szakképzési kiállításon

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Hétfőtől lehet jelentkezni az Ifjúsági garancia plusz programra. A program az Európai szociális alap plusz társfinanszírozásával, a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program plusz keretében valósul meg – jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A tervezetten csaknem 200 milliárd forintból megvalósuló program azoknak a 15–29 év közötti fiataloknak a munkához, munkatapasztalathoz vagy piacképes tudáshoz jutását támogatja, akik nem tanulnak, nem dolgoznak, emellett álláskeresőként vagy szolgáltatást kérőként nyilvántartásba vételüket kérték a lakóhelyük vagy tartózkodási helyük szerint illetékes járási (fővárosi kerületi) hivatal foglalkoztatási osztályán.

A közlemény ismerteti, hogy a programba belépők személyre szabott segítséget kapnak a munkaerőpiaci helyzetük javításához.

 A segítségnyújtás első szakaszában foglalkoztatást elősegítő szolgáltatások, egyéni/csoportos tanácsadások formájában történik a fiatalok segítése, amelyek során ifjúsági tanácsadó munkatársak segítenek a fiataloknak saját, egyéni tervet kialakítani a továbblépés irányára.

Ezt követően a programban 2024. április folyamán elérhetővé válnak a következő támogatások: bértámogatás, lakhatási vagy utazási támogatás nyilvántartott álláskereső részére. Májustól a célcsoport képzéséhez is támogatást biztosítanak a program keretében.

A programmal kapcsolatos részletek a kormány foglalkoztatási portálján már elérhetők – ismertette az NGM.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában