Szavazzon!

2023.07.09. 09:45

Melyik Magyarország legszebb erdeje?

Július 16-ig lehet szavazni arra, hogy melyik Magyarország legszebb erdeje – tájékoztatta az Agrárminisztérium (AM) vasárnap az MTI-t. Azt írták: a tárca Facebook-oldalán február 11-én indított játékban Magyarország legkedveltebb erdei kirándulóhelyét, természeti kincsét keresik. A játék ideje alatt hetente bemutattak egy-egy állami erdőgazdaságot és megosztottak 8-8 kapcsolódó helyszínt azok területéről, amelyekre szavazni lehet.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A versenyben a Bakonyerdő Zrt., Budapesti Erdőgazdaság Zrt., Dalerd Zrt., Egererdő Zrt., Északerdő Zrt., Gemenc Zrt., Gyulaj Zrt., Ipoly Erdő Zrt., Kaeg Zrt., Kefag Zrt., Kaszó Zrt., Mecsekerdő Zrt., Nefag Zrt., Nyírerdő Zrt., Pilisi Parkerdő Zrt., Sefag Zrt., Szombathelyi Erdészeti Zrt., Taeg Zrt., Vadex Zrt., Verga Zrt., Vértes Erdő Zrt., Zalaerdő Zrt erdőgazdaságok vesznek részt.

 

Magyarországon az állami tulajdonban lévő erdőgazdaságok több mint egymillió hektár erdőt kezelnek, ami stratégiai jelentőségű az ország környezeti állapota, klímavédelmi célkitűzései és a lakosság jóléte szempontjából.

A 21 társaság legfontosabb feladata az állami erdővagyon megőrzése és fenntartható hasznosítása - írták. Ennek keretein belül nemcsak a főváros térségi erdőkben, hanem az ország minden pontján gondot fordítanak az erdei szálláshelyek, pihenők, ökoturisztikai központok megújítására, hálózatba foglalt fejlesztésére.

Az állami erdőkben több mint 11 ezer kilométernyi jelzett turistaút-hálózatot használhatnak jelenleg a kirándulók. Emellett mintegy 1200 kilométer kerékpározásra és közel 400 kilométer lovaglásra kijelölt erdei út várja a kikapcsolódási lehetőséget keresőket.

Az állami erdőgazdasági cégcsoport évente legalább 2 milliárd forintot fordít aktív természetvédelmi célú feladatokra, további 4 milliárd forintot pedig az ökoturisztikai hálózat elemeinek fenntartására

 – ismertették.

A szavazás résztvevői nyereményjátékban vehetnek részt – írta közleményében az AM.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában