Érkezik a nyugdíj

2023.04.11. 13:23

Útra keltek a postások, már viszik a pénzt a nyugdíjasoknak

Mától, azaz április 11-étől 22-éig viszik ki a nyugdíjakat, aki viszont utalással kérte a pénzt, már holnap hozzájuthat.

Postás nyugdíjat kézbesít egy nőnek

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Holnap, azaz április 12-én érkeznek a nyugdíjak a belföldi pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett fizetési számlára való utalás esetén. Ha postai úton igényelték az érintettek a pénzt, a nyugdíjkifizetési naptárban rögzített napon viszik ki a postások, április 11. és 22. között – hívta fel a figyelmet a Magyar Államkincstár.

A kormány a napokban hirdette ki azt a rendeletét, amelyben azok a jövedelmi szorzószámok szerepelnek, amelyeket a 2023-ban megállapított nyugdíjaknál és más nyugellátásoknál kell alkalmazni a korábbi években megszerzett keresetekre – emlékeztet a Világgazdaság. A jogszabály, amely április 3-án, hétfőn lépett hatályba, azokat az úgynevezett valorizációs szorzószámokat tartalmazza, amelyeket a keresetek és jövedelmek beszámítása során kell alkalmazni a 2023. január 1. és december 31. közötti időponttól megállapítandó nyugellátások esetén.

Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára korábban egy, a VG.hu-nak adott interjúban azt mondta, 

a nyugdíjasoknak a kormány biztosítja a nyugdíjak reálértékének megőrzését, emellett a kabinet a családtámogatások megőrzését is fontos célként kezeli.

A teljes cikk ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában