Sikeres

2023.04.29. 08:40

Az Agrárminisztérium meghosszabbította a tanyák fejlesztésére kiírt pályázatot

A támogatási kérelmek benyújtására 2023. október 1-ig van lehetőség.

Várkonyi Balázsné áll tanyája kapujában a Pest megyei Csemő határában 2018. február 27-én

Forrás: MTI

Fotó: Ujvári Sándor

Az Agrárminisztérium (AM) a Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett, "Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései" című, rendkívül sikeres pályázati felhívását ismét meghosszabbította, így a támogatási kérelmek benyújtására 2023. október 1-ig van lehetőség - közölte Nagy István agárminiszter a tárca szerdai közleménye szerint.

A tárcavezetőt idézve azt írták: 

az Agrárminisztérium elkötelezett a vidéki térségek falvaiban az alapvető szolgáltatásokhoz való hozzáférés bővítése, valamint az épített infrastrukturális eszközök kisléptékű fejlesztése iránt.

 A tanyákon élő természetes személyek az eddigi maximális 6,2 millió forint helyett immáron maximálisan 7,8 millió forint támogatásban részesülhetnek.

Ezzel párhuzamosan emelkedett az egyes tevékenységek megvalósítására fordítható összeg is: a háztartási léptékű szennyvízkezelést, tisztítást-, ivóvízellátást végző rendszerek, vagy hálózatra kapcsolt villamos energia rendszer esetében maximum 6 millió forint támogatás igényelhető a jövőben - tette hozzá a miniszter.

Nagy István felhívta a figyelmet, hogy szigetüzemű rendszerek kiépítése esetében a 6 millió forintos korlát nem értelmezendő, a támogatási összeg elérheti a 7,8 millió forintot is. A pályázati konstrukciónak köszönhetően már 3636 kérelem kapcsán összesen 14,61 milliárd forint támogatást ítéltek meg. A kormány határozott célja, hogy a jövőben is, folyamatosan lehetőséget biztosítson az elszigetelten, a tanyákon élők és gazdálkodók életminőségének és helyzetének javítására.

A pályázati felhívások részletei megtalálhatóak a www.palyazat.gov.hu honlapon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában