Könnyítés

2022.11.13. 12:30

Kedvezőbbé váltak az öntözésfejlesztési támogatás feltételei

Kedvezőbbé váltak az öntözésfejlesztési támogatás feltételei - tudatta az Agrárminisztérium (AM) vasárnap.

Egy Centrál Pivot öntözőberendezés Magyarország legnagyobb öntözésfejlesztési beruházásának ünnepélyes átadása napján Mezőhegyes határában 2022. október 27-én

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

 A közlemény szerint Nagy István tárcavezető bejelentette: az öntözésfejlesztést szolgáló beruházások sikerességéért az AM 30 százalékkal növelte a megvalósításhoz kapcsolódóan elszámolható kiadási összegeket a Vidékfejlesztési Programban meghirdetett, A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése című pályázat vonatkozásában.

A miniszter hangsúlyozta, hogy az emeléssel a jelenlegi piaci árakhoz igazították az elszámolható kiadási összegeket. Így a gazdák még nagyobb biztonsággal valósíthatják meg tervezett beruházásaikat - tette hozzá.

Nagy István azt mondta, hogy 

az öntözésfejlesztés elengedhetetlen a magyar mezőgazdaság versenyképességének megtartásához és további növeléséhez. Különösen fontos ezt hangsúlyozni idén, amikor Magyarország termőterületeinek nagy részét súlyos szárazság sújtotta.

A tárcavezető úgy vélekedett: a magyarok közös érdeke az öntözött területek növelése. Ehhez nyújt segítséget a kiírás, amely átfogóan biztosít fejlesztési forrást minden, az öntözéshez kapcsolódó tevékenységhez.

A miniszter arra is felhívta a figyelmet, hogy az öntözésfejlesztési támogatás évek óta folyamatosan a gazdák rendelkezésére áll. A kérelmeket ebben a pályázati konstrukcióban 2023. június 30-ig lehet beadni - közölte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában